Love2Party Weekendoverzicht week 5

Partyscene Redactie | 5 februari 2010
headlines

Weeeeeeeeeeeekend!!!!!!!!

Wie op zaterdag zin heeft in een leuk en muzikaal verantwoord feestje, moet de grens over. Genoeg te beleven in steden als Berlijn, Antwerpen en Londen, maar niet (echt) in onze Randstad en in de plattelandsdisco’s. Mocht je nu echter alleen op vrijdag los willen gaan, dan moeten er (harde) keuzes worden gemaakt. Wij hebben alvast wat krenten uit de partypap gepikt. Waar je ook voor kiest: have fun!

Wat: Worm

Locatie: Worm, Rotterdam.

Datum: vrijdag 5 februari.  

Line-up: Atom Tm, Deadbeat, Conforce, Dj's Paul Du Lac & Endfest, Worm Dj's

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: De belangrijkste avond voor het Rotterdamse podium Worm in februari voor elektronicafijnproevers. De vanuit Chili opererende Kraut Atom TM belichaamt naast lieden als Aphex Twin het best het begrip IDM (voor de leken: 'intelligent dance music'). Zijn complexe, dansbare elektronica zit compositorisch op het allerhoogste niveau en laat de concurrentie ver achter zich. De Atom discografie en waslijst illustere deknamen (Senor Coconut, Los Samplers, Lassique Bendthaus, etc.) is ontzagwekkend. Met DeadBeat heeft Worm een tweede muziekgrootheid gestrikt. Canadees en Berlijn ex-pat Scott Monteith heeft alles in huis om iedere fan van edele elektronica en dub op zijn/haar wenken bedienen. Daarnaast zorgt Conforce, Nederland's rijzende ster aan het (dub)techno / house firmament, samen met Paul du Lac en Endfest voor de lokale inbreng.

'MoodymannWat: Honest Jons Presents

Locatie: Berghain, Berlijn.

Datum: vrijdag 5 februari

Line-up: Actress, Moodymann, Ricardo Villalobos, Sammy Dee, Zip, Live: Bruno Pronsato

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Goed, het is even rijden. Maar als je dit op tijd leest en je op korte termijn wat vrienden vindt om mee te gaan naar de partyhoofdstad van Europa, heb je de vrijdagavond van je leven.

Berghain, de club die tussen 1998 en 2003 Ostgut heet en hedendaags is vernoemd naar de twee aangrenzende wijken KreuzBERG (voormalig West Berlijn) en FriedrichsHAIN (voormalig Oost Berlijn), is onlangs grondig verbouwd. De Panoramabar heeft een nieuwe bar, houten vloer, en soundsystem gekregen. Daar weten o.a. Moodymann en Ricardo Villalobos wel raad mee!

Wat: Traffic @ Klinch.

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 5 februari.

Line-up: Bart Skils, Cari Lekebusch, Lauhaus, Live: Olene Kadar

Entree: 14 euro

Bijzonderheden: Terwijl buiten de guurheid van de februarimaand regeert, breekt binnen bij klinch de lente door. Op vrijdag 5 februari valt technominnend Amsterdam met zijn neus in de boter tijdens de eerste Traffic van het nieuwe jaar. Niemand minder dan Zweeds techno-icoon Cari Lekebusch maakt dan zijn opwachting. Leg je blarenpleisters maar vast klaar!

Dat Zweden meer te bieden heeft dan Zweedse balletjes en Ikea-rommel, bewijst de techno-dj Cari Lekebusch. Lekebusch is een echte sound-architect en een geliefde naam op de grote technofeesten en festivals. Tijdens deze editie van Traffic @ klinch zal hij zijn positie innemen achter de draaitafels, vergezeld door het beste op Neerlands technogebied: Olene Kadar, Lauhaus en Bart Skils.

James HoldenWat: 300MPH

Locatie: Catwalk, Rotterdam.

Datum: vrijdag 5 februari

Line-up: Taras van de Voorde, James Holden.

Entree: 15 euro (uitverkocht)

Bijzonderheden: Geen persbericht, geen stad vol posters, geen gastenlijst van hier tot aan de Euromast: organisator en dj Joey Daniel heeft niet veel werk gehad om de komende aflevering van 300MPH tot een succes te maken. Wat wil je ook, met emotechnoheld James Holden in de enige echte underground danceclub die de Maasstad rijk is. Er wordt momenteel op de bekende partysites, op marktplaats, bij het plakbord van de Albert Heijn druk gebedeld om kaarten. Helaas, had je maar op tijd moeten zijn in de voorverkoop. Als je vrijdag niet in de Catwalk bent, mis je een partyvibe zoals je die nog maar zelden meemaakt in Rotterdam.

Wat: Blackout

Locatie: Tivoli de Helling, Utrecht.

Datum: vrijdag 5 februari.

Line-up: Optical, Bar9, Black Sun Empire, June Miller, MC Dart.

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Blackout is de vaste drum ´n bass-avond van Black Sun Empire in Tivoli. En hoera, vandaag viert Blackout zijn zevende verjaardag met een special guest: Optical! Deze Engelse drum ‘n’ bass-producer ken je van zijn samenwerking met Ed Rush (en het legendarische album Wormhole). Maar ook in zijn eentje kan Optical wat potten (en woofers) breken. Ook uit de UK komt dubstepduo BAR9 met hun knallende Murda Sound. Het Utrechts/Londense duo June Miller maakt de feestvreugde compleet met hun voorliefde voor de dieper rollende drum ‘n’ bass. MC Dart schudt iedereen de hand.

Redshape

Wat: Awakenings

Locatie: Klokgebouw, Eindhoven.

Datum: zaterdag 6 februari.

Line-up:

Area 1: Delta Funktionen, Live: Redshape, Ben Klock, Marcel Dettmann, Adam Beyer, Joel Mull, Live: Dosem, Live: Technasia, DJ3000

Area 2: Live: Makam, Mathias Kaden, Live: Lützenkirchen, Mauro Picotto, Egbert, Secret Cinema

Area 3: Zix, Live: Tachini, Du'ArT, Ben Sims, Paul Mac, Rush, Pet Duo

Entree: 37, 50 euro

Bijzonderheden: Traditiegetrouw trapt Awakenings het technoseizoen af met een editie in het monumentale Philipsfabriek, ofwel het Klokgebouw in Eindhoven. Monumental heeft zijn belofte voor een dikke line-up waargemaakt en trekt zaterdag een enorm blik open met toffe nationale en internationale technoartiesten die van tempo, energie en bovendien van knallen houden. Tip: neem gehoorbescherming en steunzolen mee. Die zul je hard nodig hebben.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws