Love2Party Weekendoverzicht week 4

Partyscene Redactie | 29 januari 2010
headlines

Weeeeeeeeeeeeeeeeeeeekend!!!!

Vooral in Amsterdam is er van het weekend veel te doen. Op vrijdag kun je clubhoppen van Paradiso (Lil’ Louis) naar de Melkweg (Kenny Larkin) en via Trouw (Francois K.) naar Panama (DJ Spen). Ook in Rotterdam - de komende twaalf dagen in het teken van het filmfestival - is er relatief veel te beleven. Samen met Utrecht, Groningen en Antwerpen zijn ze vertegenwoordigd in ons weekendoverzicht van deze week. Enjoy!

Wat: Crack House @ klinch

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 29 januari

Line-up: Live: Kenny Larkin, Aron Friedman, Brent Roozendaal, Carlos Valdes.

Entree: 14 euro.

Bijzonderheden: Ook in 2010 is doordansen het devies voor de trouwe klinch-bezoeker. Op vrijdag 29 januari neemt Crackhouse weer bezit van de Oude Zaal, om met gepaste trots het Nederlandse live-debuut van Kenny Larkin te presenteren. De Detroit-legende van weleer bewees met zijn bejubelde album Keys, Strings, Tambourines wederom zijn omnipotentie als technoproducer en laat vanavond zien dat hij zijn eigen muziek ook op het podium kan laten schitteren. Larkin wordt bijgestaan door het residentiële dj-ABC: Aron Friedman, Brent Roozendaal en Carlos Valdes.

 

Wat: Dekmantel

Locatie: Paradiso, Amsterdam.

Datum: vrijdag 29 januari  

Line-up: Aardvarck, Casper Tielrooij, KC the Funkaholic, Lil' Louisl, San Proper, Steven de Peven, Thomas Martojo

Entree: 15 euro

Lil LouisBijzonderheden: Lil’ Louis: stille wateren hebben diepe gronden. Niet dat Lil´ Louis, die met zijn legendarische hit `French Kiss´ uit 1989 de house naar Nederland bracht, echt stil te noemen is, maar toch, er zit meer achter de man dan je denkt. Hij werd in 1962 in Chicago geboren als Marvin Louis Burns. Bovengenoemde housekraker, waarin een hevig kreunende vrouw te horen is, bleef ondanks pogingen het nummer uit de media te bannen, wekenlang op nummer 1 staan. Daarna bleef hij succesvol houseproducer, dj en clubeigenaar, maar het werd toch ook een beetje stil. Blijkt nu dat hij tien jaar lang aan een boek heeft gewerkt, een autobiografie over de zoektocht naar de perfecte vrouw. De uitgave van het boek `A Man´s Diary´ ging vergezeld van een dubbel-cd, `Two Sides To Every Story´, waarvan de ene helft housenummers bevat en de andere helft R&B laat horen.

Wat: Drukpers.

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: vrijdag 29 januari.

Line-up: François K. & Alex from Tokyo back-to-back all night long

Entree: 15 euro

Bijzonderheden: Een droom die uitkomt, zo valt de komst van François K. naar Drukpers op zijn minst te noemen. En dan ook nog in combinatie met Alex from Tokyo, een perfecte samenwerking in onze ogen. Op 29 januari staan de twee oude bekenden samen in Trouw. En dat gebeurde nog nooit eerder in Europa, laat staan in Nederland! Een absolute primeur dus.

Wat: Dub Infusions

Locatie: Tivoli de Helling, Utrecht.

Datum: vrijdag 29 januari  

Line-up: Bojcot Selectah, El-B, FKA, Mala (Digital Mystikz)

Entree: 10 euro.  

Bijzonderheden: Dub Infusions staat voor moddervette dubstep waar je niet van terugheb! Mede dankzij Dub Infusions, een concept van Planet KL, heeft de dubstep zich als een olievlek over de Nederlandse dansvloeren verspreid. Toegeven: de promotekst op de website van Tivoli overtuigt nauwelijks. De BBC Radio One Essential Mix van Mala uit 2006 doet dat wel.

Loco Dice

Wat: Loco Dice

Locatie: Catwalk, Rotterdam.

Datum: vrijdag 29 januari.

Line-up: Jeff Moore, Joey Daniel, Loco Dice

Entree: 18 euro

Bijzonderheden: Superlatieven schoten aan alle kanten te kort na het bezoek van Loco Dice aan 300MPH/Catwalk in Rotterdam tijdens zijn ‘Under 300 Tour’ in februari 2009. Algemeen wordt deze avond nog steeds bestempeld als veruit de beste Catwalk avond tot nu toe en werd door de meester zelf zijn “beste gig in Nederland” genoemd. En terecht, want de Tunesische Duitser hield de tunnel zeven uur lang in zijn greep en draaide misschien wel zijn beste set ooit als je op de reacties van zijn fans af mag gaan. Zo’n avond verdiend natuurlijk een waardige vervolg en dat komt er ook want 300MPH heeft weer hard zijn best gedaan en haalt Loco Dico op vrijdag 29 januari terug naar Catwalk voor wederom een set van minimaal vier uur, maar afgaande op afgelopen keer kan dat best wel eens veel langer worden.

Wat: Kittin Republique:

Locatie: Petrol, Antwerpen.

Datum: zaterdag 30 januari.

Line-up: Miss Kittin & Ivan Smagghe (XXL Back 2 Back set)

Entree: 13,00 euro.

Miss KittinBijzonderheden: Op de openingsavond van het nieuwe Petrolseizoen draaien Miss Kittin en Ivan Smagghe (Blackstrobe, Kill The DJ, ...) samen een back to back set van 6 uur lang. De Belgische primeur van het nieuwe concept van Miss Kittin: Kittin République. Twee straffe figuren die in control zijn van wat er heel de avond lang gebeurt: het dient zich aan als een avond met mythische proporties.

Wat: Technootjes.

Locatie: Simplon, Groningen.

Datum: zaterdag 30 januari

Line-up:

Grote Zaal: Matthias Tanzmann, Dimzen

Kleine Zaal: K.Cee, Orchid, Davlov

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: De uit Leipzig afkomstige Moon Harbour label oprichter Mathias Tanzmann begon met Dj-en in de jaren '90 om zijn liefde voor electronische housemuziek te delen met anderen. Zijn klassieke producties (sommige in samenwerking met Steve Bug) en legendarische DJ sets hebben er voor gezorgd dat hij één van Duitslands favoriete DJ's is. Hij is nu dan ook resident DJ bij 2 grote Duitse clubs; Distillery (Leipzig) en Harry Klein (München). Zijn unieke sound is al in de beste clubs van Europa te horen geweest, van München tot Londen en verder. Deze keer is Simplon aan de beurt!

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws