Hawtin blaast Plastikman liveshow nieuw leven in

Partyscene Redactie | 21 januari 2010
headlines

Is het een vogel, een vliegtuig...? Nee, het is Plastikman

Wie Alpha zegt, moet ook Bèta zeggen. In het kader van het twintigjarig jubileum van Richie Hawtin’s label Plus 8 trekt hij zijn plastic-alter ego weer uit de kast voor een nieuwe serie liveshows.

Plastikman live 2010Het is alweer zes jaar geleden dat de M-nus-labelbaas met zijn Plastikman liveshow op de planken stond. Deze ‘Alpha’-versie van de liveshow, zoals Hawtin het in die tijd zelf noemde, moest spoedig gevolgd worden door een spectaculaire Bèta-versie, waarbij alle registers losgetrokken zouden worden rond het multi-tracken van analoog en digitaal geluid, HD visuals, drummachines, synths, effecten en licht.

Helaas kwam dit plan blijkbaar ergens op een stoffige plank te liggen. De Plastikman-fans kregen alleen de ‘Nostalgik’-reeks voor-geschoteld, waarop nog niet eerder uitgebracht, oud materiaal stond en bekende Plastikman-tracks werden geremixed. Dit jubileumjaar van Plus 8 -Hawtin’s label waarop hij begin jaren 90 zijn Plastikman-materiaal uitbracht- is natuurlijk de perfecte gelegenheid om de plannen voor deze liveshows nieuw leven in te blazen.

De Plastikman facebook-pagina meldde woensdag dan ook: “JA, de geruchten zijn waar! Ik ben blij te kunnen aankondigen dat we sinds augustus vorig jaar ideeën aan het testen zijn voor ‘Plastikman Live 2010’! Er moet nog veel werk verzet worden, maar ik hoop je te zien bij (één van) de show(s?).” Details over data en inhoud zijn nog niet bekend, maar wij zetten ons spaargeld vast in op het ADE.

Hawtin zal anno 2010 in ieder geval wel met iets beters moeten komen dan het inzetten van Ableton, dat natuurlijk al lang geen obscuur softwareprogrammaatje meer is. Hopelijk hebben zijn nieuwe maatjes van Raster-Noton wat tips voor hem. We houden het voor je in de gaten…

Website Plastikman

LOL @ Discovery Channel in 2004: Richie de 'puppetmaster'...

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws