Waar is James Murphy nou eigenlijk mee bezig?

Partyscene Redactie | 14 januari 2010
headlines

Beter dan de vorige twee!

Vandaag deel drie in het spannende feuilleton “LCD Soundsystem en het mysterie van het nieuwe album’: “deze keer weet ik eigenlijk niet wat ik aan het doen ben…”

James Murphy is toe aan een muzikale verandering.Even samenvatten welke info we al bij elkaar hebben weten te sprokkelen in de vorige twee afleveringen van dit vage verhaal: het nieuwe album -dat op 10 maart uitkomt- is grotendeels opgenomen in een villa in Los Angeles, waar de band een sekte-achtig sfeertje had gecreëerd door in witte kleding rond te lopen en mee naar hippe feesten werd gesleurd door een lesbische kok. De eerste single ‘Bye Bye Bayou’ is inmiddels uit.

Met nog zo’n acht weken te gaan wordt het er niet veel duidelijker op. Tracklist en titel zijn nog altijd niet bekend, maar Murphy wou deze week wel aan het Britse muziekblad NME kwijt dat het nieuwe album in ieder geval beter wordt dan de vorige twee (wat uit commercieel oogpunt natuurlijk wel de meest slimme mededeling is, duh!):

“Wat ik op het tweede album ‘Sound Of Silver’ probeerde te doen, was een bredere en meer vreemd klinkende release maken dan het eerste album ‘LCD Soundsystem’, maar het resultaat was iets dat veel meer samenhangend was. Deze keer weet ik eigenlijk niet wat ik aan het doen ben… maar ik denk dat ik nu doe wat ik eigenlijk probeerde te bereiken op ‘Sound Of Silver’: een breder palet van geluiden.” Verder geeft Murphy aan dat dit album (en de daarop volgende tour) waarschijnlijk het laatste zal zijn dat we van LCD Soundsystem horen, omdat hij toe is aan een muzikale verandering. Maar aangezien hij exact hetzelfde zei bij de release van 'Sound Of Silver', nemen we deze opmerking toch maar weer met een kilo zout.

De titel van het album zal overigens pas vlak voor de release bepaald worden: “Ik geef mijn albums pas een naam als ze helemaal af zijn en tot die tijd werk ik altijd met de meest slechte werktitel die je maar kunt bedenken. Nu is dat ‘Internet Sensation!’ met een uitroepteken.” Laten we inderdaad hopen dat Murphy, samen met de andere bandleden, vóór 10 maart nog met een iets minder kitscherige naam op de proppen komt ;-) Maar goed, we zijn dus wéér een interview verder en weten eigenlijk nog steeds helemaal niets over het nieuwe album...

MySpace LCD Soundsystem

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws