United Recordings failliet

Partyscene Redactie | 12 januari 2010
headlines

Eigenaar vraagt zelf faillissement aan

United Recordings is failliet. De platenmaatschappij uit Leiden, bekend van cd-series als Supperclub, Wicked Jazz Sounds en Music for Cocktails, stopt na bijna twaalf jaar met bestaan.

United Recordings is failliet. De platenmaatschappij uit Leiden, bekend van cd-series als Supperclub, Wicked Jazz Sounds en Music for Cocktails, stopt na bijna twaalf jaar met bestaan.Oorzaak van United’s faillissement is volgens eigenaar Theor Verplancke het illegaal downloaden van muziek. Ook de ondergang van distributeur Moxmusic, mede-eigenaar van United, in 2002. Dat leidde tot een financiële strop van 4 ton wat het dance-label nooit te boven is gekomen. “De afgelopen acht jaren waren een strijd,” zegt Verplancke

tegen 3voor12.

Hoe het nu verder moet met gecontracteerde artiesten en organisaties die cd-series laten uitbrengen door United Recordings, is nog niet duidelijk. “We gaan proberen de artiesten en organisaties die ons jarenlang trouw zijn gebleven te steunen bij het vinden van een nieuw onderkomen”, zegt de man die overigens zelf het faillissement van zijn bedrijf heeft aangevraagd.

United Recordings

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws