Broertjes Dewaele lanceren Radio Soulwax

Partyscene Redactie | 11 januari 2010
headlines

Soulwax 24/7

Ontmoedigd door de moeizame processen om toestemming voor het gebruik van samples voor hun compilaties te krijgen, gooien Stephen en David Dewaele het dit jaar eens over een heel andere boeg met de gratis online zender Radio Soulwax.

Stephen en David DewaeleHet duo dat onder meer werkt onder de aliassen Soulwax en 2 Many DJ’s, maakte voor hun releases altijd veelvuldig gebruik van samples, maar het juridische proces om alle samples te ‘clearen’ weerhoudt ze ervan om nieuwe compilaties uit te brengen.

Hoewel een radiolicensie ook behoorlijk prijzig is, zegt David Dewaele dit toch een betere optie te vinden: “200 tracks in een mix van een uur ‘clearen’ is bijna onmogelijk. Met een radiolicensie omzeilen we dat probleem en kan iedereen er gratis van genieten. Het kan ons niets schelen dat we dan geen geld verdienen met platenverkoop, want daar leven we toch niet van. Wij leven van touren en spelen.”

De heren zijn van plan 24 compilaties/ mixen te maken en die op de zender te roteren. Ieder uur heeft een ander thema, wordt bovendien ondersteund door visuals en de zender zal regelmatig updates ondergaan. De muzikale insteek is ook breder dan de stevige electro house die we van de broertjes gewend zijn: “We zijn de afgelopen twintig jaar van ons leven bezig geweest met het plunderen van platenzaken en vonden veel mooie, verborgen pareltjes. Met dit project kunnen we ons muzikale spectrum verbreden en die ongelofelijke tracks die we hebben gevonden ook eens een keer laten horen.”

Verder heeft Soulwax nieuw materiaal op de plank liggen, maar concrete plannen om dit werk uit te brengen zijn er nog niet. Volgens David werken de nieuwe tracks goed als je ze live speelt: “Maar ik ben niet meer honderd procent zeker van het medium ‘album’. Er komt absoluut weer een nieuw muzikaal medium bovendrijven, maar heb mijn twijfels of dat nog een cd zal zijn.”

De precieze lanceerdatum van Radio Soulwax is nog niet bekend, dus houd de MySpace

van de familie Dewaele in de gaten voor meer info.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws