De zakkenvullers van Oud & Nieuw

Partyscene Redactie | 30 december 2009
headlines

Woekerprijzen teisteren clubcircuit tijdens nieuwjaarsnacht

Oud & Nieuw is traditiegetrouw voor partyorganiserend Nederland een aanleiding om even snel, gemakkelijk, maar bovenal flink de kassa te laten rinkelen. Resultaat: torenhoge ticketprijzen, terwijl de programmeringen alles behalve spannend zijn. Een aantal willekeurige zakkenvullers op een rijtje.

 

1) Arrival @ Passenger Terminal, Amsterdam (AFGELAST!!)

ChemistryKomt dat zien: 16 Bit Lolita's, Dr. Lektroluv, Funkerman, Isis, Marcello, The Funky Bastard, MC: Marxman

Aanslag: 65 euries in de voorverkoop.

Zakkenvullers: Organisatoren Chemistry en The Mix Promotions dachten even snel hun zakken te vullen. Met alle respect; de gages van oude Nederlandse dj-helden als Marcello en Isis zijn, zelfs met Oud & Nieuw, niet zo hoog dat duizenden bezoekers even 65 euro moeten neertellen. De beveiligingskosten en huur van de locatie zijn weliswaar wel wat hoger met de jaarwisseling, maar dat geeft organisatoren niet het recht om de ticketprijs maar even te verhogen met 75%? Terecht dat de voorverkoop zo slecht is verlopen (slechts 650 verkochte tickets), wat de lafaards/zakkenvullers van Chemistry en The Mix Promotions heeft doen besluiten om een dag voor het feest de handdoek in de ring gooien. Dat zal ze leren!

2) Chique Unique @ Euromast, Rotterdam

Komt dat zien: Taras van de Voorde, Michel de Hey, Warren Fellow.

EuromastAanslag: 69 euries. Vip: 2995 euro.

Zakkenvuller: Een technofeestje in de Rotterdamse Euromast maak je natuurlijk niet vaak mee. En voor de Rotterdamse techno-incrowd zijn namen als Taras van de Voorde, Warren Fellow en Michel de Hey natuurlijk best interessant. Maar ja, de Rotterdamse techno-incrowd is helemaal niet gewend om geld te betalen voor een feest. Als ze al niet op de gastenlijst staan van clubs als Catwalk en Factory10, dan is de avond wel gratis toegankelijk. Natuurlijk: met Oud & Nieuw wil men best een uitzondering maken, maar geen 69 euro?! En dan die Vip-kaarten? 3000 euries voor een persoonlijk barvrouw die je drankjes en hapjes komt bezorgen!? Dat zijn geen prijzen voor de Rotterdamse techno-incrowd. Die gaat voor twee tientjes naar de Catwalk.

3) Monza NYE - Welcome to Vegas

MonzaKomt dat zien: 2Muchlipstick, Desperate Houseman, G!O, Gregor Salto, Groovebrother, Melvin Reese, The Flexican, Fullscale, Quentin van Honk.

Aanslag: 60 euries

Zakkenvuller: Laatst waren wij voor een clubonderzoek in Utrecht. Toegeven: de programmering van Tivoli was in 2009 uitstekend, en clubs als Poema en Ekko laten soms ook zien dat ze verstand hebben van goede muziek. Toch is het treurig gesteld met de clubscene in de Domstad, die het studentenimago maar niet van zich af kan slaan. Een van de vaste stamclubs van menig corbal is de Monza. Nou, als ze die tijdens de jaarwisseling willen bezoeken, dienen pappie en mammie diep in de buidel te tasten. En waarvoor? Voor een zeer droevige line-up vol talentloos electro- en handtasjeshouse-geneuzel.

Gashouder4) Amsterdam United @ Gashouder, Amsterdam.

Komt dat zien: Melon, San Proper, Live: Amsterdam Assholes, Anton Pieëte, Bart Skils, 2000 and One, Daniel Sanchez, Dave Clarke, Carlos Rios, Ritzi Lee

Aanslag: 57,50 euries (voorverkoop)

Zakkenvuller: Monumental Productions BeeVee, alias Rocco Veenboer is, zoals bekend, niet vies van een lekker potje geld verdienen. Maar de Amsterdamse organisator van de populairste technofeesten van Nederland: Awakenings vult zijn zakken nog wel met stijl. Een line-up (met zelfs een halve internationale act: Dave Clarke), die tenminste nog een beetje spannend is, maar natuurlijk lang geen zestig euro hoeft te kosten.

5) NYE Ballroom Blitz @ Cruise Terminal, Rotterdam

Komt dat zien: Area 1: Baggi Begovic, Cuzco, Groovenatics, Luciën Foort, Prok & Fitch, Rene Amesz, MC: Miss Bunty. Area 2 Deep Diggin’, Joshua Walter, Ronny Hammond.

Cruise TerminalAanslag: 65 euries.

Zakkenvuller: Achter de HAL, oftewel de Rotterdamse Cruise Terminal, zitten de mannen van Dudok. Wegens omstandigheden worden ze vandaag de dag extra in de gaten gehouden door De Belastingdienst, maar dat weerhoudt ze er niet van om tijdens Oud & Nieuw even flink de zaken te vullen. Toegeven: Prok & Fitch uit Engeland en Lucien ‘ik zorg dat ik lekker kan harken’ Foort, komen niet voor niets. Bovendien is het muzikale aanbod in Area 2 vast erg dik: met o.a. Rotterdamse eclectische muziekhelden Ronny Hammond en Deep Diggin’ achter de decks, maar ja: die entreeprijs!?! En vip-ticket (voor een glaasje sjampoepel, een extra oliebol van ’s lands beste oliebollenverkoper Richard en plek op vipdeck) is bijna het dubbele. Dat allemaal voor een feest dat om 05:00 uur de deuren sluit!?

Hotel Arena6) Dance Away Into 2010 @ Hotel Arena

Komt dat zien: Wiebthroat, Sir Edward, Joshua Walter, Off the Wall, Robert Feelgood, Jaziah, Carita la Niña, Jim Aasgier, Nizzle

Aanslag: 49 euries (99 Vip-tickets)

Zakkenvuller: Vrijwel alle Amsterdamse clubs, enkele uitzonderingen daar gelaten, vragen veel te hoge toegangsprijzen. Een opvallende flyer die we op het net tegenkwamen, is van Hotel Arena. Een lachwekkende line-up vol b- en c-dj’s, waarvoor even een halve meier moet worden opgehoest. Typisch: die naam van dj Aasgier in de line-up ;-)

Is alles in Nederland dan veel te duur, en komen er nergens toonaangevende artiesten optreden? Nee en ja. Neem TrouwAmsterdam, check Nightlife Circus in de Central Studios te Utrecht of de vele kleine clubs in heel Nederland die wel normale entreeprijzen vragen. Een compleet overzicht vind je HIER!!

Ons motto, ook in 2010, blijft: Besteed je zuurverdiende centen louter aan goede muziek en dito feestjes! Prettige jaarwisseling gewenst!

Aanbevolen voor jou:
Mobile review: OnePlus 5T is het beste androidtoestel van...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws