Ableton-patch van Henrik Schwarz: Schwarzonator

Partyscene Redactie | 28 december 2009
headlines

'Schwarzonate' jouw Ableton

Nieuwsgierig hoe Henrik Schwarz zijn livesets in elkaar sleutelt en zijn Ableton afstemt op de tunes van zijn Critical Mass-collega’s? Hij licht een tipje van de sluier op met een nieuwe Max For Live-applicatie, die je gratis kunt downloaden.

De SchwarzonatorDe Duitse dj/ producer Henrik Schwarz doopte deze nieuwe applicatie om tot ‘de Schwarzonator’: “Het is een nootvervormer, waarmee muzikanten (of niet-muzikanten) de juiste noten en akkoorden makkelijk kunnen vinden in real time. Met één vinger vind je de akkoorden die goed bij elkaar passen. Kies uit een lijst met ‘Chord Sets’ in het menu en vervolgens passen alle noten die je op je keyboard speelt in deze gelesecteerde ‘Chord Set’.”

De Schwarzonator heeft ook nog een klein broertje: De ‘Little Brother’-patch, waarmee je de veranderingen in akkoorden, die je met de Schwarzonator hebt gemaakt, makkelijk door kunt voeren in andere tracks. Voor een uitgebreide uitleg van de meester himself klik je hier. Ook heeft hij een Schwarzonator-forum in het leven geroepen, waar je terecht kunt met al je vragen over deze applicatie.

MySpace Henrik Schwarz

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws