Ontdek nieuwe internetzenders met Radiotuna

Partyscene Redactie | 18 december 2009
headlines

Londen, Parijs, Tokyo...

In de globale muziekwereld is er online altijd wel ergens een grote technonaam aan het draaien of een lekkere deephouse-show te beluisteren. Met Radiotuna kun je nieuwe online radiostations nu makkelijker vinden; van de grootste tot de meest obscure zenders.

De 'Tuna'Radiotuna is een initiatief van drie Britse dudes uit Brighton, die op zoek waren naar meer variatie in hun online radiomenu, maar het lastig vonden om nieuwe radiostations te vinden. Zij creëerden daarom ‘de Tuna’, een search engine die zich volledig richt op online radio.

Je zoekt op artiest, genre of naam van het radiostation en kunt vervolgens op de zender van je keuze klikken, waarna deze op dezelfde pagina in een ingebouwde player begint te spelen. Het grootste voordeel van De Tuna is -volgens de makers- dat radiozenders worden ingedeeld op de soort muziek die ze daadwerkelijk op dat moment uitzenden en niet de stijl die ze eventueel zelf in hun profiel melden (wat vaak niet klopt).

De muzikale search engine werkt nog niet helemaal perfect: het Britse ‘genre profile’ waarmee de Tuna op pad wordt gestuurd, kan natuurlijk altijd afwijken van onze Nederlandse genrenamen. Ook konden we een aantal van onze favorieten (Laurent Garniers PBB, DJBroadcastFM, Rinse FM en XT3 technoradio) niet in de lijsten terugvinden, wat wellicht met de uitzendrechten of het (te kleine?) aantal luisteraars te maken heeft. Toch blijft het leuk om te ontdekken welke drum & bass populair is in Estland en wat voor soort techno het goed doet in Milwaukee (VS). Zoooo, heb jij dit weekend ook weer iets te doen! ;-)

Website Radiotuna

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws