Love2party releaseoverzicht, week 50

Partyscene Redactie | 11 december 2009
headlines

Voeding voor je speakers

De meeste producers zijn inmiddels blijkbaar lekker aan hun kerstvakantie begonnen, maar gelukkig liggen er nog genoeg mooie albums op de plank voor januari. In deze editie releases van o.a. Darko Esser, Four Tet en Alex Smoke (incl. video nieuwe Smoke-single).

Darko Esser- ‘Balans’
Darko Esser- ‘Balans’

Label: Wolfskuil

Releasedatum: Inmiddels uit

Bijzonderheden: Hoewel Darko op zijn MySpace nog steeds stug volhoudt dat hij christelijke rap en grindcore maakt, weten wij wel beter. Na zes jaar produceren komt hij met zijn langverwachte debuutalbum ‘Balans’ waarop hij, als een ware koorddanser op grote hoogte, zorgvuldig het evenwicht zoekt (én vindt) tussen subtiele melodische deephouse, diepe Detroit techno, avontuurlijke electro en zelfs wat lekkere old skool acid. Een warme en emotionele release van deze Nijmegenaar, waarmee hij ons koude kikkerlandje weer eens even goed op de muzikale wereldkaart zet.

MySpace Darko Esser

Zelf luisteren

‘Music: 03’ (mix door Glimpse)
‘Music: 03’ (mix door Glimpse)

Label: Four:Twenty

Releasedatum: Januari 2010

Bijzonderheden: Artiesten die jarenlang onder de radar werken en dan plotseling meedogenloos de dancescene binnen komen crashen. De Britse Glimpse, a.k.a. Chris Spero, die sinds 2005 aan het produceren is en dit jaar ineens werd opgepikt door de labels Four:Twenty en Planet E, is er het schoolvoorbeeld van. Spero neemt in de derde editie van de ‘Music’-serie de mixscepter in handen. Met zijn recente releases in het achterhoofd (een fusie tussen intense neo-minimal en zware loopachtige deephouse) en een blik op de tracklist  vol tunes van o.a. Solomun, Andomat 3000, Loco Dice en Martin Buttrich, gaat dit een prima mix-cd worden om 2010 mee te beginnen.

MySpace Glimpse

Four Tet- ‘There Is Love In You’
Four Tet- ‘There Is Love In You’

Label: Domino

Releasedatum: 25 januari 2010

Bijzonderheden: Na vier jaar is de opvolger van Kieran Hebdens vorige studioalbum ‘Everything Ecstatic’ eindelijk een feit, al zal ‘There Is Love In You’ waarschijnlijk minder experimenteel en organisch uitvallen dan zijn voorganger. We horen de laatste tijd steeds meer house en techno-invloeden in Four Tets electronica opduiken (ondanks de bijna serene collaboraties met Thom Yorkeen Burial) en deze lijn wordt voortgezet op dit vijfde album. Iets toegankelijker dus, maar Hebden zal ongetwijfeld toch zoveel experimentjes en uitdagingen in de acht nieuwe tracks en zijn eigen remix van ‘Love Cry’ leggen, dat de ‘diehard’ Four Tet-fans ook dik tevreden kunnen zijn.

Myspace Four Tet

‘Sub:stance’ (mix door Scuba)
‘Sub:stance’ (mix door Scuba)

Label: Ostgut Ton

Releasedatum: 25 januari 2010

Bijzonderheden: Een nieuwe mixserie van het populaire label Ostgut Ton, gebaseerd op de dubstep en bass-feesten van de organisatie Sub:stance in de Berlijnse club Berghain. De Britse dubstepproducer Scuba, a.k.a Paul Rose, neemt de eerste editie van deze serie voor zijn rekening met een flinke portie eigen releases, tracks van zijn label Hotflush, maar ook werk van Shackleton, Surgeon, Mala en Joker. Zware sferische dubstep, vers uit de donkere Duitse nacht: welcome to the dark side…

MySpace Scuba

Alex Smoke- ‘Lux’
Alex Smoke- ‘Lux’

Label: Hum+Haw

Releasedatum: 22 februari 2010

Bijzonderheden: Het was in 2009 zo enorm stil rond de Schotse minimal en technoproducer, dat we even bang waren dat hij er compleet de brui aan had gegeven. Gelukkig is niets minder waar en krijgen we in de laatste weken van dit jaar het nieuws dat Smoke gewoon in de studio zat voor zijn derde album. Het beloven veertien behoorlijk tegendraadse, verontrustende tracks te worden als we afgaan op de eerste single ‘Lux+’ (video), die het sowieso goed gaan doen bij muzikale bankzitters, maar toch ook een kolkende dansvloer in hun greep moeten kunnen houden.

MySpace Alex Smoke

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws