Stubnitz weg uit Amsterdam

Partyscene Redactie | 3 december 2009
headlines

Omstreden partyboot krijgt wel vergunning in Kopenhagen

In september koerste partyboot Stubnitz naar Amsterdam. Maar de hoofdstedelijke gemeente zat niet te wachten op een partyschip, waar onlangs drugs werden gevonden door de politie. Vergunningen werden niet verleend, dus heeft de Stubnitz definitief zijn biezen gepakt.

Het zat er al een tijd aan te komen dat de enige echte underground partyboot van de Europese havens zou vertrekken uit Amsterdam.Het zat er al een tijd aan te komen dat de enige echte underground partyboot van de Europese havens zou vertrekken uit Amsterdam. De ene na de andere party op het schip, aangemeerd bij het NDSM Werf, werd verboden. Bovendien werden enkele illegale feestjes (en volgens gemeentelijke bronnen ladingen coke, hasj en pillen) ontdekt door oom agent.

Vergunningen voor feesten werden niet verleend of ingetrokken, waardoor de Stubnitz-crew heeft besloten om ons koude kikkerlandje definitief de rug toe te keren. De boot zou koers gezet hebben richting Kopenhagen, omdat daar wel een vergunning voor de Stubnitz wordt verleend.

Lange tijd zag het er naar uit dat het schip niet eens weg kon. Wegens gebrek aan inkomsten, door het ontbreken van feestjes, zat de bemanning financieel aan de grond. Er was geen geld voor eten, drinken en brandstof. Blijkbaar is het ze toch gelukt om weg te varen, want de Stubnitz is met de noorderzon vertrokken.

Stubnitz

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws