Mills maakt zich op voor 'Sleeper Wakes'-finale

Partyscene Redactie | 2 december 2009
headlines

De slaper ontwaakt

Wij maar denken dat Jeff Mills zaterdag gewoon achter de decks stond bij Awakenings. Maar dit moet haast wel een astrale projectie van de beste man zijn geweest, want hij blijkt momenteel 'door het universum te reizen en pas op 01-01-2010 weer op aarde, in Japan, te landen'. Volgt u het nog?

 

'Sleeper Wakes'Sinds september worden we overstelpt met vage berichtjes en filmpjes uit het Axis-kamp van Jeff Mills; ondertekend met het mysterieuze alias ‘The Sleeper’. Deze Sleeper is natuurlijk niemand minder dan Mills himself, die ons weer op onnavolgbaar wijze iets duidelijk probeert te maken. Na zijn eerdere ‘Time Sensitive’, ‘Contact Special’ en ‘One Man Spaceship’-concepten komt hij nu opnieuw met een complex technoproject, waarbij tijdens de grote finale een hoofdrol is weggelegd voor Japan. De Detroit-veteraan heeft al vaak aangegeven een speciale band te hebben met het land van de rijzende zon, omdat de interesse voor conceptuele muziekprojecten daar veel groter zou zijn dan in Europa of de V.S.

Eind vorige week verscheen dit bericht: ‘Direct na de release van ‘One Man Space Ship’ koos Mills er bewust voor om voor vier jaar van het Japanse elektronische muziektoneel te verdwijnen. In de tussentijd heeft hij constant gewerkt aan een nieuwe soort muziek, voor de laatste fase in het Sleeper-project. Figuurlijk reist hij momenteel door het universum op zoek naar nieuwe werelden. Zijn berekening is dat hij –door langdurig afstand te nemen van zijn Japanse publiek, waarmee hij een lange en hechte relatie heeft- een situatie zal creëren, waarin hij de gelegenheid krijgt om nieuwe ideeën naar voren te brengen die veel verder zullen gaan dan wat het publiek van hem verwacht. Jeff Mills’ verwachte terugkeer op aarde (de Womb, Tokyo in Japan) is op de eerste seconde, van de eerste dag, van het jaar 2010’….

Met zo’n vaag persbericht vraag je je af of Mills überhaupt ooit nog weer ‘op aarde terug zal keren’, maar het trekt natuurlijk wel lekker de aandacht. Kort samengevat: Mills heeft vier jaar lang gewerkt aan een speciale set van zes uur, die alleen voor de jaarwisseling in de Japanse club Womb bestemd is. Tot die tijd bestookt hij het internet met Star Trek-achtige logboeken en werden Japanse clubs in september via een directe muzikale verbinding met Mills (in Chicago) al lekker gemaakt voor dit project. Het goede nieuws voor ons –simpele niet-Japanse technozielen- is dat er op 15 januari ook een ‘Sleeper Wakes’-album uitkomt, zodat we toch een beetje mee kunnen genieten…

'Sleeper Wakes'-trailer

Klik hier!

MySpace Jeff Mills

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws