Technics rectificatie: 'decks nog niet dood'

Partyscene Redactie | 30 november 2009
headlines

‘Geruchten voorbarig’

Na een weekend vol Twittergekte, wereldwijd dolgedraaide muziekfora en zelfs een heuse in memoriam-pagina op Facebook ter nagedachtenis aan de Technics SL 1200 en SL 1210, laat de oorspronkelijk ‘bron’ van dit gerucht nu van zich horen.

'Decks nog niet dood'Nadat het Technics/ Panasonic support team USA ons zaterdag al wist te melden dat zij helemaal niets gehoord hadden over het definitief stopzetten van de productie van de legendarische Technics SL 1200 en SL 1210, sprak ook Ian North (de medewerker van Panasonic Australië die in dit artikel genoemd werd als de boodschapper van het slechte nieuws) zich maandagochtend uit over de geruchtenstroom die de draaitafelfanaten afgelopen weekend in zijn greep hield.

Op de Australische Cnet-site zegt hij dat hij niet weet waar dit bericht precies vandaan komt: “Het nieuws dat de verkoop van Technics (in Australië) zal worden stilgelegd was voorbarig. We voorzien onze dealers nog steeds en er komt ook nog altijd voorraad binnen”. Wel geeft hij aan dat er een ‘daling in de analoge markt’ is vanwege de populariteit van het mixen met cd’s en software: “Ik wil niet zeggen dat analoog dood is, maar er zijn veel digitale producten op de markt die hetzelfde kunnen.”

Hoewel de echte vinylliefhebber dat hartgrondig met hem oneens zal zijn, is het voorlopig toch goed nieuws: de geliefde decks zijn nog niet dood!! Onze excuses dus aan de 'die hard' Technicsfans die we met ons voorbarige bericht misschien een rotweekend hebben bezorgd ;-)

Lees ook:

Technics stopt productie draaitafels (27-11)

Update: Einde Technics-gate nog niet in zicht (02-12)

Update Technics: 'decks blijven in productie' (07-12)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws