Hard Wax viert 20ste verjaardag

Partyscene Redactie | 10 november 2009
headlines

XX

Terwijl half Berlijn nog ligt bij te komen van het feest ter ere van de val van de muur, staat het volgende monumentale jubileum alweer voor de deur: platenzaak Hard Wax viert ook haar 20ste verjaardag, met een dik feest op 5 december.

Hard Wax bestaat 20 jaar.Nog vóórdat de muur die Oost van West scheidde door de inwoners van Berlijn werd bestormd vond Mark Ernestus (onder meer de helft van de legendarische technoduo’s Basic Channel en Rhythm & Sound) dat hij muzikaal niet aan zijn trekken kwam in de lokale platenzaken.

Hij besloot daarom te beginnen met een eigen studio ‘Dubplates & Mastering’ en ‘Hard Wax’, een platenzaak die volledig gespecialiseerd was in elektronische muziek. Door Ernestus’ slimme inkoopbeleid (veel zeldzame releases en variatie) en zijn persoonlijke betrokkenheid bij de Berlijnse underground werd Hard Wax veel meer dan alleen een platenzaak.

Ook speelde Ernestus een grote rol bij de Europese doorbraak van de techno uit Detroit en trok de combinatie platenzaak/studio de grootste namen van de dance naar de Paul Lincke-oever in de Duitse hoofdstad. Met zowel shoppende dancelegendes in de winkel als bekende dj’s achter de toonbank, werd Hard Wax al snel een waar mekka voor muziekliefhebbers uit de hele wereld.

XX op 5 december 2009.Ondanks het feit dat de platenzaak tot nu toe uitsluitend vinyl verkocht, wisten ze hun legendarische status al die jaren vast te houden. Maar de tijden veranderen, ook voor een instituut als Hard Wax: vanaf volgend jaar zullen er voor het eerst digitale releases te koop zijn in de online store.

Op het verjaardagfeest van 5 december staat een line-up gepland die ‘de verschillende aspecten van het Hard Wax-spectrum goed weergeeft’, met huidige en voormalige medewerkers en artiesten van labels die een sterke band met Hard Wax hebben: o.a. Sascha, Torsten (T++), Gernot van Modeselektor, Substance, Sleeparchive, Deuce (Marcel Dettmann en Shed), Prosumer en natuurlijk Mark Ernestus zelf zijn die avond achter de decks te vinden. Ben je rond die tijd toevallig in Berlijn, dan kunnen we geen beter Sinterklaascadeautje voor je bedenken…

Website Hard Wax

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws