Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 7 november 2009
headlines

Het is weer weekend!

Voor veel bezoekers van Love2Party is de party-agenda nog altijd van onschatbare waarde. Want waar vinden komend weekend de dikste feestjes plaats? Wij hebben een aantal tips voor jullie onder elkaar gezet. Fijn weekend!

Wat: 8 jaar Technootjes Weekend

Locatie: Simplon, Groningen

Datum: vrijdag 6 en zaterdag 7 november

Line-up: Audiofly, Davlov, Kabale und Liebe, K.Cee, Riso, Miguel, Raresh, Rik, Kai Meiners (D), Orchid, Sebastian Davidson

Entree: Passe-partout 20 euro

Bijzonderheden: De oer-Groningse partyorganisator Technootjes bestaat 8 jaar. Om deze mijlpaal te vieren, wordt groots uitgepakt in Poppodium Simplon, Groningen. Op vrijdag 6 staat de o.a. Roemeen Raresh achter de draaitafels en zaterdag 7 november zijn o.a. Audiofly en Kabale und Liebe aan de beurt.

8 jaar Technootjes

Wat: Fall Sessions

Locatie: Catwalk, Rotterdam

Datum: vrijdag 6 november

Line-up: Edwin Bazen, Michiel Steinbach

Entree: 5 euro

Bijzonderheden: Gedurende de herfst (duh) staat de Rotterdamse underground club Catwalk aan het Weena in het teken van Fall Sessions. Gezicht achter dit initiatief is Edwin Bazen, gedurende de jaren negentig een vaste waarde in het Rotterdamse partylandschap en na een break weer af en toe achter de decks te vinden. Hij laat zich vergezellen door zijn maatje Michael Steinbach.

Wat: OWAP

Locatie: Melkweg, Amsterdam

Datum: vrijdag 6 november

Line-up: Graeme Park, Joost van Bellen, Remy, Todd Terry, Groovemaster Johnson, KC the Funkaholic, RiskSoundsystem, Roog, Lupe, Martin Duvall, San Proper, Tom Trago

Entree: 37,50

Bijzonderheden: Tijdens OWAP herleven de begindagen van de house, en dat betekent geen beschaafde minimal of bulderende electro, maar alleen originele, glorieuze acidhouse dat de feestklok slaat. Oude helden van weleer treden aan om te bewijzen dat een hogere leeftijd nog niet hoeft te zorgen voor een lagere temperatuur in de zaal.

Karotte's KitchenWat: Karotte's Kitchen

Locatie: Effenaar, Eindhoven

Datum: zaterdag 7 november

Line-up: Karotte

Entree: 17,50

Bijzonderheden: There is a new chef in town! Vergeet Gordon Ramsey of Cas Spijkers, met Karotte in de keuken wordt de maaltijd pas echt tot in de puntjes bereid! Voorgerecht, diner of dessert, chef-kok Karotte draait er zijn hand niet voor om en is van alle wereldkeukens thuis. Op 7 november doet hij de Effenaar in Eindhoven aan om hier uitgebreid Chinees te kokkerellen. Sambal bij?

Wat: Cadenza Night

Locatie: Westerunie, Amsterdam

Datum: 7 november

Line-up: Carlos Valdes, Francisco Allendes, Jason Shae, Luciano, Pete Bandit

Entree: 25

Bijzonderheden: Niet iedereen op ons forum begreep het positivisme van uw favoriete cd-recensent over Luciano‘s nieuwe album. Zaterdag kun je de muziek zelf ervaren in de Amsterdamse Westerunie, waar de Chileense producer een showcase geeft. Wie dan nog beweerd dat de sound van Tribute to the Sun kil, minimaal en saai is, krijgt een draai om zijn oren en een stuk groene zeep om zijn mond te wassen.

Wat: Electric Deluxe @ Planet Rose

Locatie: Doornroosje, Nijmegen

Datum: zaterdag 7 november

Line-up: Grote zaal: peedy J + Tommy Four Seven + Rick Vio. Kleine zaal: Joey Daniel e.a.

Entree: 16

Bijzonderheden: Voor de zevende editie van Electric Deluxe trekt het razende technocircus van Speedy J naar het oosten, waar Doornroosje op 7 november een nacht lang zal schudden op z'n Nijmeegse grondvesten. Planet Rose is een begrip in de technowereld, net als Electric Deluxe dat na zes succesvolle edities inmiddels is. Dus kan een samenwerking tussen beide organisaties niet anders dan vuurwerk opleveren.

2 O'Clock Ron back in town!Wat: Lunapark 14 years

Locatie: Maassilo

Datum: zaterdag 7 november

Line-up: 2 O'Clock Ron, Afrojack, Baggi Begovic, Benny Rodrigues, Chris Rox, Dominggos, Jeremaine S, Leroy Styles, Luciën Foort, Marcello, Miss Monica, Nour Casablanca, Peter Gelderblom, Robin Albers, Ronald Molendijk, Roog, Ryan Marciano, Stefan Vilijn, Sunnery James, MC: Miss Bunty

Entree: 14 euro.

Bijzonderheden: Het legendarische Lunapark van de Rotterdamse organisatoren Willem en Ron is terug van weggeweest voor een verjaardagsfeestje. Het gezicht achter het inmiddels 14 jaar bestaande en in de Maasstad nog altijd immens populaire clubconcept, 2 0’Clock Ron ‘Lunapaaaaaaaaaaaark’, zag het niet meer zitten in ons koude kikkerlandje en vertrok drie jaar geleden naar de Nederlandse Antillen. Of hij nu voorgoed terug komt naar Nederland, weten wij niet, maar dat-ie zaterdag zal schitteren als mc en dj in de Maassilo, staat vast!

Wat: Strange Fruit

Locatie: Rotown, Rotterdam

Datum: zaterdag 7 november

Line-up: Live: Mayer Hawthorne. Dj’s Thelonious and Lucky Dubz

Entree: 10 euro

Bijzonderheden: Mayer Hawthorne is met A Strange Arrangement verantwoordelijk voor één van de beste ‘new school’ soulplaten in jaren. Hij brengt daarmee een overtuigd eerbetoon aan het muzikale erfgoed van Detroit. Met name de drums en baspartijen hebben dat opgewekte van Motown, terwijl z’n ontroerende falsetstem ergens in het midden ligt tussen Curtis Mayfield en Smokey Robinson in hun hoogtijdagen. Laat je daarbij overigens niet van de wijs brengen door het ietwat nerdy uiterlijk van deze jongeman. Mayer Hawthorne heeft een ‘zwarte’ ziel en klinkt uitzonderlijk oprecht. Wonderschoon.

Dance Erger Je Niet bestaat 1 jaar

Wat: Dance erger je niet

Locatie: Studio 80, Amsterdam

Datum: zondag 8 november

Line-up: Brent Roozendaal, Erik Heijting, Juan Sanchez, Wesdex

Entree: 7 euro

Bijzonderheden: Het partyconcept met de leukste naam: Dance erger je niet, bestaat zondag precies een jaar. Het zondagse feestje baarde opzien door de inzet van oer-Hollandse spelen tijdens een avondje stappen. Feitelijk sloeg organisator Firma Gezellig de plank helemaal raak. Op zondag zijn de bezoekers overwegend mensen die er echt nog zin in hebben en het weekend feestelijk willen afsluiten. Die zondagse gezellige sfeer is echt bijzonder te noemen en al helemaal in een club als Studio 80.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws