Love2party releaseoverzicht, week 45

Partyscene Redactie | 4 november 2009
headlines

Voeding voor je speakers

Gordijnen dicht, kachel aan en de treurige regen even vergeten... de duistere en experimentele releases domineerden deze week op de Love2party-redactie. In deze editie releases op cd, mp3 en/of vinyl van onder meer Matias Aguayo, Peverelist, Jori Hulkkonen en Magda.

‘Balance 015’
‘Balance 015’
(mix door Will Saul)

Label: EQ

Releasedatum: Inmiddels uit

Bijzonderheden: Technisch gezien een stuk minder interessant dan de vorige editie van Joris Voorn en met drie mix-cd’s eigenlijk veel te lang om in één keer te luisteren, leek ‘Balance 015’ even een tegenvaller in deze mixserie te worden. Gelukkig wist de Britse dj/producer en voormalige The End-resident Will Saul zijn hachje te redden door zijn fijne neusje voor heerlijke, diepe tunes en laten we eerlijk zijn: dat is toch de essentie van een goede mix. Van Burial, via Koze en Sly & Robby richting Motorcitysoul laat Saul ons relaxed ronddobberen in een kalme zee van sfeer en melodie.

MySpace Will Saul

Zelf luisteren

Matias Aguayo- ‘Ay Ay Ay’
Matias Aguayo- ‘Ay Ay Ay’

Label: Kompakt

Releasedatum: Inmiddels uit

Bijzonderheden: Waar producerend danceland wanhopig probeert elkaar te overtreffen met nieuwe software en plug-ins, laat de dwarse Chileen Matias Aguayo horen waar het werkelijk om draait in de dance: onvervalste pretentieloze ritmes. Liet hij met het verfrissende ‘Walter Neff’ al veel verbaasde gezichten achter op de dansvloer; dat aantal zal met dit debuutalbum alleen nog maar groeien. Aguayo’s eigen slim versneden vocalsamples spelen de absolute hoofdrol op ‘Ay Ay Ay’, met een klein bijrolletje voor de percussie om de track een duwtje richting stijlen als house, techno en zelfs folk te geven. Zuid-Amerikaanse blote voeten-dance van het hoogste niveau!

Website Kompakt en zelf luisteren

'Beat Dimensions vol. 2'
'Beat Dimensions vol. 2'

Label: Rush Hour

Releasedatum: Inmiddels uit

Bijzonderheden: Liefhebbers van de ‘Westcoast’-sound van Flying Lotus, Gaslamp Killer en Deadalus kunnen hun hart ophalen met deze nieuwe compilatie van Rush Hour. De robots en aliens kruipen zo ongeveer letterlijk uit je speakers bij de experimentele instrumentale hiphop en gebroken beats van o.a. Nosaj Thing, Samiyam en Mike Slott. Muziek met ballen dus, voor de luisteraar die zich niet laat afschrikken door synthscapes, geglitch, grillige beats en een veronrustende, duistere flow.

Website Rush Hour en zelf luisteren

Peverelist- ‘Jarvik Mindstate’Peverelist- ‘Jarvik Mindstate’

Label: Punch Drunk Records

Releasedatum: November 2009

Bijzonderheden: Sinds platenzaakeigenaar en Punch Drunk-labelbaas Tom Ford in 2006 de studio indook en zijn dj-naam Hatfield Peverel Junglist Massive (Say whát??) verving door het ‘makkelijke’ alias Peverelist, is zijn ster in de dubstepwereld snel gestegen. Na jarenlang losse tracks te hebben uitgebracht, vond Ford het hoog tijd worden voor een meer samenhangend wapenfeit. De inspiratie voor dit debuutalbum vol spookachtige, dubby techno en grensverleggende dubstep, haalde hij uit ‘de integratie tussen technologie en de mens’. In de titel vinden we dan ook een verwijzing naar het mechanische Jarvik-hart, waarmee wetenschappers in de jaren zeventig het menselijk hart probeerden te vervangen.

Myspace Punch Drunk Records

Jori Hulkkonen- ‘Man On Earth’
Jori Hulkkonen- ‘Man On Earth’

Label: Turbo Recordings

Releasedatum: Inmiddels uit

Bijzonderheden: Als je na alle experimentele titels in dit overzicht dacht een veilige haven te hebben gevonden bij Hulkkonen heb je het mis. Ook de Fin, die nu alweer zo’n 15 jaar achter de decks staat, slaat met dit album duidelijk een nieuwe weg in en laat de uitgewoonde Scandinavische tech house-sound grotendeels achter zich. Naast glijerige catchy Pet Shop Boys-achtige tracks experimenteert hij volop met spacy electro, krijgen we blazers en (veel) vocals voor de kiezen en haalt hij uit met een paar sfeervolle technotracks. Het album doet soms nogal 80’s aan, maar het is mooi om te horen dat Hulkkonen zichzelf na 15 jaar gewoon weer opnieuw weet uit te vinden.

MySpace Jori Hulkkonen

Zelf Luisteren

'Fabric 49'
'Fabric 49' (mix door Magda)

Label: Fabric

Releasedatum: 16 november 2009

Bijzonderheden: De first lady van Hawtin’s label Minus werkt aan haar debuutalbum en dat zullen we weten. Maar liefst drie nieuwe eigen tracks vinden we terug op deze editie van de Fabric-serie. De in Polen geboren, in Detroit opgegroeide en in Berlijn woonachtige minimaldiva liet zich inspireren door ‘Italiaanse horrorfilms uit de jaren zeventig’ en gaf de mix daarom een soundtrack-sfeertje mee. Verwacht veel donkere trippy disco, electro en new wave-invloeden op ‘Fabric 49’ met tracks van o.a. Yello, de psychedelische rockband Goblin, maar natuurlijk ook genoeg promo voor haar Minus-homies Marc Houle, Gaiser en Heartthrob.

MySpace Magda

Website Fabric

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws