Trouw strikt Moritz von Oswald Trio

Partyscene Redactie | 2 november 2009
headlines

'Maurizio' in Amsterdam

Als we alle fijne avondjes in de Trouw apart willen vermelden zijn we zo’n beetje de hele dag bezig met promootjes tikken, maar voor de line-up van 3 december maken we graag een uitzondering. Het Moritz von Oswald Trio is gestrikt voor een liveset en de voorverkoop is inmiddels begonnen.

Moritz Von Oswald Trio

Van de Trouw-website: “Op donderdag 3 december staat het Moritz von Oswald Trio, mede gepresenteerd door het Goethe Instituut Nederland in Trouw te Amsterdam. Het trio brengt drie bejubelde artiesten samen die begin jaren ‘90 in de Berlijnse techno scene vooraan stonden. Moritz von Oswald is al een lange tijd een sleutelfiguur binnen de elektronische muziekscene. Hij heeft ook grote bijdrage geleverd aan het oprichten van de ‘Berlijn - Detroit technoconnectie’ en tegenwoordig werkt hij veelal achter de schermen aan producties voor o.a. het Planet E label van Carl Craig. Samen met Max Loderbauer en Vladislav Delay vormt Von Oswald het unieke live performance project het Moritz von Oswald Trio (…).

Het experimentele jazz, dub en techno geluid, waarmee het Moritz von Oswald Trio buiten de grenzen van de elektronische muziek treedt, is te beluisteren op het album ‘Vertical Ascent’. Het in juni van dit jaar uitgebrachte album bevat vier composities waar een eindeloze groove doormiddel van langzame tempo’s bewerkstelligd wordt (…).

Trouw eert met dit optreden de rijke historie van de tegenwoordig zeer populaire techno- en electronische dansmuziek. Artiesten als deze hebben een enorme invloed gehad op de muziek die vandaag de dag door vele dj’s/producers wordt gedraaid en gemaakt. Grensverleggende artiesten, als die van het Moritz von Oswald Trio, staan niet vaak meer op het podium, waardoor de huidige uitgaansgeneratie weinig tot geen kennis maakt met de geschiedenis van de muziek waar zij nu naar luistert.”

Goethe Instituut en Trouw presenteren Live: Moritz Von Oswald/ Vrijdag 3 december/ Trouw, Amsterdam/ Feat. Moritz von Oswald (Basic Channel, Rhythm & Sound, Maurizio, Berlin), Vladislav Delay (aka Luomo, Berlin) & Max Loderbauer (NSI, Berlin)/ Deuren open 21:30, aanvang 22:30/ Entree € 12,-

Viral Radio-gig van het Von Oswald Trio in het Bimhuis (juni 2008).

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws