Love2link week 44 en 45

Partyscene Redactie | 2 november 2009
headlines

Essentiële ditjes en datjes

Daar zijn ze weer: interessante, grappige en onzinnige nieuwtjes die we in de afgelopen twee weken tegenkwamen op het interweb. In deze Love2link een terugblik op I Love Techno 2009, details over DJ Hero, een workshop van The Gaslamp Killer en interviews met o.a. Ricardo  Villalobos, Osunlade en Bon Iver.

Door al die dikke feestjes op het Amsterdam Dance Event zou je bijna vergeten dat de halve ADE line-up op zaterdag 24 oktober naar Gent vertrok. De gezellige Belgische stad was opnieuw het mekka van duizenden technoliefhebbers tijdens I Love Techno 2009.

 

‘Euforia’-knoppen, ‘expert-modus’ en digitaal publiek…leuk of meuk? Bekijk hier hoe de nieuwe game DJ Hero (vorige week uitgebracht) werkt:

 

Voor de tweede achtereenvolgende week draaide The Gaslamp Killer de Nederlandse dansvloeren aan gort. Maar hoe word je nou eigenlijk zelf een Gaslamp Killer? De hyperactieve Amerikaan legde het zelf uit tijdens een workshop, voorafgaand aan zijn gig in Doornroosje afgelopen zaterdag.

 

Dat zelf muziek maken niet altijd een godsvermogen aan apparatuur hoeft te kosten, bewijst Frank Wiedemann van Ame met zijn ‘Top 5 Studio Cheapos’: apparatuur die je voor bijna nakkes op de kop kunt tikken en waar je toch mooie tunes mee kunt fabriceren. NB Dit is deel één van dit blog, dus houd de website in de gaten voor meer tips.

Wil je helemaal geen geld uitgeven maar gewoon je eigen apparatuur bouwen, dan je terecht op ‘How To Build A Synthesizer’. Op deze website kun je met behulp van 15 video’s leren hoe dat moet.

Verder werden Alden Tyrell, I-F, Serge van Clone en Legowelt in het zonnetje gezet in een special van onze Fact-collega’s en kwamen we interviews met Modeselektor, Bon Iver (video), Estroe, San Proper, Ricardo Villalobos en Osunlade tegen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws