Love2party releaseoverzicht week 42

Partyscene Redactie | 16 oktober 2009
headlines

Vers van de pers

Al je spaargeld bij de DSB-bank vastgezet? Of als enige Nederlander die apocalyptische meteoor niet gezien? Misschien dat deze nieuwe releases je dan een beetje op kunnen vrolijken… In deze editie releases op cd, mp3 en/of vinyl van o.a. Redshape, Dixon, Hudson Mohawke en de nieuwe single van LCD Soundsystem!

Redshape- 'The Dance Paradox'
Redshape- ‘The Dance Paradox’

Label: Delsin

Releasedatum: Inmiddels uit

Bijzonderheden: Niets past beter bij de eerste weken van de herfst dan een spannende, duistere release vanuit het Delsinkamp om je lekker aan te warmen. De mysterieuze gemaskerde Redshape brengt ons met zijn debuutalbum terug naar de essentie van de techno: de paradox van strenge mechanische ritmes, doorspekt met vurige melancholische strings. Een gevarieerd album dat zowel geschikt is voor dansvloervreters als voor bankliggers.

Website Delsin en zelf luisteren

'Temporary Secretary'
‘Temporary Secretary’ (mix door Dixon)

Label: Innervisions

Releasedatum: Inmiddels uit

Bijzonderheden: Waarom altijd maar mix-cd’s voor andere labels maken als je een eigen label tot je beschikking hebt? De Innervisions-clan start daarom met een eigen serie en de eerste editie is in elkaar gesleuteld door mixmeester Dixon. Het is een soepele studiomix geworden, waarin hij tracks van o.a. Henrik Schwarz, Ewan Pearson en zijn eigen edits flink door de mangel heeft gehaald om er een zwoele Dixon-stempel op te drukken. Met ‘Temporary Secretary’ is de lat voor toekomstige mix-cd’s weer een stukje hoger gelegd.

Website Innervisions en zelf luisteren

'VOLTT, vol. 1'
‘VOLTT, vol. 1’ (mix door Bart Skils)

Label: Voltt

Releasedatum: Inmiddels uit

Bijzonderheden: Nederland is een label rijker met ‘Voltt’, een sublabel van 100% Pure. Om de lancering eens even goed onder de aandacht te brengen heeft ook Bart Skils een primeur, met zijn eerste officiële mix-cd. Alle usual suspects die we inmiddels goed kennen van de succesvolle Voltt-feesten en het Vollt Loves Summer-festival passeren de revue. Funky minimal tech house en techno van eigen bodem dus, met werk van o.a. Distric One, David Labeij, Lauhaus, Anton Pieëte, Julien Chaptal, Joris Voorn en natuurlijk ‘the Skils himself’.

MySpace Bart Skils

Zelf luisteren

'Watergate 04'
‘Watergate 04’ (mix door Sebo K)

Label: Watergate

Releasedatum: Oktober 2009

Bijzonderheden: Nooit verkeerd om op de hoogte te blijven: een rondje langs de tracks die het momenteel erg goed doen in de Berlijnse Watergate. Na Onür Özer, Sascha Funke en Konrad Black, is het nu de beurt aan resident Sebo K(azey) voor waarschijnlijk de meest funky en housy editie van de mixserie tot nu toe. Kom er maar in Sebo, met tracks van o.a. Martyn, dOP, DJ Koze en Patrice Scott.

Website Watergate

Hudson Mohawke- 'Butter'
Hudson Mohawke- ‘Butter’

Label: Warp

Releasedatum: 26 oktober 2009

Bijzonderheden: ‘Prog rock en vintage soul ontmoeten sleazy R&B’; dat was wat Hudson Mohawke voor ons in gedachten had voor zijn debuutalbum ‘Butter’. De 80’s-synths, nostalgische hiphopbeats en vervormde vocals vliegen ons dan ook om de oren op dit debuutalbum van de Schotse turntablist. Toch weet hij een echte cheesy sound helemaal te vermijden en zorgt de verfrissende, vrolijke flow ervoor dat je geboeid blijft luisteren naar wat hij nog meer voor je in petto heeft. Naast zestien nieuwe tracks zijn ook ‘Velvet Peel’ en ‘3.30’ van zijn eerder uitgebrachte ‘Polyfolk Dance EP’ terug te vinden op dit album.

Website Warp en zelf luisteren

Nieuwe single LCD Soundsystem
LCD Soundsystem (titel nog niet bekend)

Label: DFA

Releasedatum: Maart 2010

Bijzonderheden: Wat is James Murphy toch ook een vreselijke ‘tease’! Al sinds begin september loopt hij ons lekker te maken met hints over het –nu nog titelloze- nieuwe LCD-album. Opgenomen in een villa in Los Angeles, waar de band een sekte-achtig sfeertje had gecreëerd door in witte kleding rond te lopen en mee naar hippe feesten werd gesleurd door een lesbische kok…  Bla bla bla, maarrr hoe gaat het klinken??? Beluister hier de eerste single ‘Bye Bye Bayou’, een cover van een Alan Vega-track (zanger van de Amerikaanse synthpunk-band Suicide).

Houd de LCD facebook-pagina in de gaten voor meer info.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws