Schandpaal: Hoe hypocriet is Derrick May?

Partyscene Redactie | 15 oktober 2009
headlines

Transmat-primeur naar Beatport

Iedereen kan wel roepen dat hij vinyl een warm hart toedraagt en dat het zo ontzettend jammer is dat de platenwinkels wereldwijd een zachte dood sterven… Geen woorden maar daden toch, meneer May?

Derrick May: slimme zakenman of hypocriet?Derrick May verraste vriend en vijand vorige week met het bericht dat hij zijn legendarische technolabel Transmat op korte termijn nieuw leven in zou blazen. De eerste release (Greg Gow’s ‘The Pilgrimage EP’) is gisteren uitgebracht. Hoewel er reikhalzend werd uitgekeken naar deze, misschien wel meest in het oog springende technorelease van 2009, heeft May zich nu de woede van de vinylliefhebbers op de hals gehaald.

De bekende technoveteraan uit Detroit heeft zijn mening in de hele vinyl vs. digitaal-discussie namelijk nooit onder stoelen of banken gestoken en predikte hartstochtelijk ‘de leer van de 12”’. Ook heeft hij zich regelmatig publiekelijk druk gemaakt over het uitsterven van de lokale platenzaken. De verbazing was dan ook groot toen gisteren bleek dat de primeur van de nieuwe Transmat-release naar de digitale muziekportal Beatport ging.

Natuurlijk zal de 12”-release niet lang op zich laten wachten, maar was het niet een veel mooier gebaar van May geweest als ‘The Pilgrimage EP’ eerst exclusief als een ouderwetse plak vinyl zou zijn uitgebracht? Met zo’n ‘high profile’-release op 12” zou May de vinylliefhebbers zeker een hart onder de riem hebben gestoken en hadden ook de –door May zo gekoesterde- platenzaken weer eens wat extra centen kunnen verdienen. Maar blijkbaar zijn Derricks principes niet bestand tegen de commerciële verleiding van een deal met Beatport. Is dit gewoon een slimme zakelijke zet of mag May vanwege zijn hypocriete gedrag vandaag nog aan de schandpaal genageld worden? Jullie mogen het zeggen…

MySpace Transmat

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws