Daft Punk krijgt filmrol in 'Tron: Legacy'

Partyscene Redactie | 9 oktober 2009
headlines

Discorobots ook in DJ Hero

Als er één duo in de muziekwereld is dat het concept ‘marketing’ goed begrepen heeft, dan is het Daft Punk wel. Met een soundtrack en een cameo-optreden voor de film Tron: Legacy en hun medewerking aan de game DJ Hero, belooft 2010 weer een lucratief jaar te worden voor de Franse discorobots.

Tron: Legacy komt in december 2010 uit.Je moet het ze nageven: sinds het album ‘Human After All’ uit 2005 is er bijna geen nieuwe muziek uit de Franse koker van Daft Punk komen rollen. Toch wisten de Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo met de wereldwijde ‘Alive’-tour en het filmproject ‘Electroma’ flink wat inkomsten te genereren en in het dancenieuws te blijven. Ook het meewerken aan de game DJ Hero zal ze bepaald geen windeieren hebben gelegd (preview).

Maar dat jarenlange teren op hun oude succesvolle releases is volgend jaar eindelijk voorbij. Eerder werd al bekend dat het duo de soundtrack voor de 3D-remake van de cultclassic ‘Tron’ uit 1982 voor haar rekening zal nemen. De themesong van 'Tron: Legacy' is inmiddels te vinden op Youtube (filmpje hieronder) en er lijkt nu ook een deel van een andere track, ‘Fragile’, te zijn uitgelekt. Deze week liet Tron-actrice Olivia Wilde zich tijdens een interview met MTV trouwens ontvallen dat Daft Punk niet alleen de soundtrack maakt, maar dat de twee bekende discorobots zelfs een kleine rol in de film zullen vertolken. Helaas moeten we nog wel tot december 2010 wachten voor het eindresultaat.

Tron: Legacy trailer

 

Daft Punk: ‘Tron: Legacy Theme’

 

MySpace Daft Punk

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws