Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 9 oktober 2009
headlines

Het is weer weekend!

Voor veel bezoekers van Love2Party is de party-agenda nog altijd van onschatbare waarde. Want waar vinden komend weekend de dikste feestjes plaats? Wij hebben een aantal tips voor jullie onder elkaar gezet. Fijn weekend!

030303Wat: 030303

Locatie: Tivoli de Helling, Utrecht

Datum: vrijdag 9 oktober

Line-up: 030303 dj's, Marco Passarani, Serge.

Entree: 8 euro.

Bijzonderheden: In 2005 werd de eerste editie van 030303 georganiseerd, toen nog in de werfkelder K-Sjot. De vrienden achter het concept begonnen met handgemaakte flyers waar geen line-up op pronkte, maar hiervoor in de plaats 'Vette Acid! Bier 1,50 - Entree 5,-'. Tijden zijn veranderd, 030303 ook. Sinds het eerste feest in K-Sjot zijn inmiddels locaties aangedaan als Doornroosje, Studio 80, LVC, EKKO en Tivoli (de Helling, waar komende vrijdag Marco Passarani, Serge zijn uitgenodigd om naast de resident dj’s te komen draaien.

Website: Tivoli de Helling

TrouwAmsterdamWat: Below 

Locatie: TrouwAmsterdam

Datum:vrijdag 9 oktober  

Line-up: Lawrence, Mark August, Jarno

Entree: 12 euro

Bijzonderheden: Een van Duitslands beste house-dj’s/producers Lawrence aka Sten neemt vrijdag plaats achter de draaitafels in TrouwAmsterdam. Deze Peter Kersten (aka Lawrence, aka Sten) was ooit een tuinier. Zijn liefde voor natuur doordringt zijn minimal techno constructies met een moody ziel, waarbij de organische vooruitgang altijd duidelijk aanwezig is. In augustus bracht het Japans gestempelde Mule Electronic zijn nieuwste album ‘Until Then, Goodbye’ uit.

Een aantal van Kersten’s favoriete artiesten zijn Theo Parrish, Gas en Isolée, een feit dat de verschillende muzikale gezichten van Lawrence aan de oppervlakte brengt. Vrijdag zal hij deze gezichten, hopelijk, allemaal laten zien tijdens zijn set op Below.

Website: TrouwAmsterdam

DoornroosjeWat: Planet Rose Special

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 26 september

Line-up: Dave Clarke, Pure, Xpansul, Philogresz, Size

Entree: 15 euro (uitverkocht).

Bijzonderheden: Het is een van de fijnste tradities die we in Doornroosje hebben: minimaal 1 keer per jaar trekt Dave Clarke het poppodium aan de Groenewoudseweg volledig uit elkaar. Een goed excuus voor ons om al het achterstallig onderhoud vervolgens in een klap de week erna af te maken. Maar zonder gekkigheid, Dave is hier al jaren kind aan huis en schaart het intieme Doornroosje onder zijn favoriete clubs op de planeet. Vrijwel nergens draait hij zo lang als hier (3 uur) en kan hij volstrekt doen waar hij zelf zin in heeft. Iets waar een technopunk als Dave van smult natuurlijk. Als extra gast hebben we dankzij het Rotterdamse label Team, dat ook de kleine zaal host, de Spanjaard Xpansul. Hij remixt op de aankomende release een track van labelbaas Philogresz, evenals Size die naast de headhoncho plaats zal nemen in de kleine zaal. Xpansul maakt furore in het kielzog van gelijkgezinde landgenoten als Alex Under en Damian Schwartz en heeft een aantal clubhits samen met Alexi Delano op zijn palmares.

Website: Doornroosje

Herr ZimmermanWat: Herr Zimmerman 3 Years Party!

Locatie: Factory010, Rotterdam

Datum: Zaterdag 10 oktober

Line-up: Tanzman, David Carretta, Live: Gigi Succes, Fraulein Z

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: De ‘space-cat’ Herr Zimmerman viert zaterdag zijn 3 jarig verblijf op aarde. Niet in haar voormalige thuishonk, de vleesfabriek in het Designdock bij het Rotterdamse Marconiplein. Speciaal voor dit jubileumfeest, wijkt de organisatie uit naar de andere kant van de Maas in Rotterdam zuid. In de Factory010 (Maassilo) zijn aanstaande zaterdag zullen voor het eerst live te bewonderen in de Nederlandse clubscene; niemand minder dan David Carretta en Gigi Succes. Het charismatische Franse techno/electro-duo, treedt voor het eerst gezamenlijk op in de Nederlandse clubscene. Een uitstekende manier om drie jaar Herr Zimmerman te vieren.

Website: Melkweg

 

De Boulevard in BredaWat: Plus Minus

Locatie: Boulevard, Breda

Datum: zaterdag 10 oktober

Line-up: DJ Rush, Mo-Franco

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Breda geen stad voor toffe dansfeestjes? Breda een stad met alleen maar studentenkroegen? Think again! De Boulevard is één van de best bewaarde dance-geheimen van Noord-Brabant. Vroeger, toen uw favoriete Love2Party-reporter nog een studie volgde en hij zich nestelde in Breda, bezocht hij op dinsdagnacht altijd kicken drum & bass-feestjes in de Boulevard. Na het millennium kwam de klad er in, en dreigde het mooie Boulevard met zijn chique interieur, een bruine kroeg voor korballen te worden. Nu is gekozen voor een gulden middenweg. Tegenwoordig worden de Hollandse hits afgewisseld met Duitse minimal. Of energieke techno, zoals aankomende zaterdag met beuktechnokoning Rush achter de wheels of steel. Alleen is er in Boulevard ruimte voor hooguit tweehonderd mensen. De deuren openen om 21:00 uur, dus wees op tijd, anders moet je alsnog die ballenkroeg in.

Website: Boulevard

 

Dikke dubstepWat: Dikke Dubstep vs Dub Infusions

Locatie: Patronaat, Haarlem.

Datum: zaterdag 10 oktober.

Line-up: FKA, Goth-Trad, Heny G  

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: De dubstep-hype raast de hele wereld over en heeft inmiddels ook het verre oosten bereikt. Takeaki Maruyama staat beter bekend als Goth Trad en timmert als DJ en producer al geruime tijd aan de weg. Zo experimenteerde hij met techno, jungle en drum 'n bass om uiteindelijk uit te komen bij de donkere kant van de dubstep.

Goth Trad weet met souplesse een traditioneel Japans geluid te verweven met donkere dubklanken en een flinke dosis dikke bass. Voor Goth Trad is de term 'dubstep' echter niet meer dan een woord en rekt hij de grenzen van de hedendaagse dance-muziek op naar waar hij op dat moment zin in heeft. Inmiddels heeft hij al drie albums op zijn naam staan en worden zijn platen stuk gedraaid door dustep-zwaargewichten als Skream, N-Type en de DMZ-crew. Tussendoor tourde hij mee ook nog even als voorpprogramma voor de psychedeliche rockband The Mars Volta. Flink wat noten op zijn zang dus deze Japanner!

Website: Patronaat

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws