Transmat is terug! Derrick May in de studio?

Partyscene Redactie | 7 oktober 2009
headlines

“Het vuur is nooit verdwenen”

Rond 2007 werd het ineens oorverdovend stil rond Derrick Mays iconische technolabel Transmat: “We waren nog wel hongerig genoeg om muziek te draaien, maar niet meer om het zelf te maken”. Maar er is goed nieuws: Transmat is terug!

May weer in de studio?In een interview met de collega’s van Bodytonic onthult May dat de eerste nieuwe Transmat-release, een track van Greg Gow, al over een paar dagen uitkomt. May richt zich in eerste instantie op producers uit de dynamische Detroit housescene, de ‘onbezongen helden’ die volgens hem de nieuwe richting moeten gaan aangeven. Ook wil hij weer samenwerken met zijn ‘Detroit brothers’: “Buiten Omar S, Theo Parrish, Kenny Dixon en nog een paar jonge honden om, is de scene in de stad erg versplinterd. People need to know that somebody cares.”

Of nu ook het langverwachte moment is aangebroken dat Derrick May zelf weer de studio induikt, laat hij nog even in het midden: “Het vuur is nooit verdwenen; ik heb het vuur gewoon een tijdje opzij gezet, omdat ik me geroepen voelde om andere dingen te doen. Andere artiesten helpen, culturele dingen doen (…) Maar ik wist altijd dat ik terug kon keren naar het maken van muziek (…) Het eerste wat ik ga doen is het uitbrengen van een aantal oude tracks die nog niemand heeft gehoord en ik wacht af wat de reacties daarop zijn. And then I will go from there.”

MySpace Transmat

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws