Utrechtse platenzaak Metro sluit de deuren

Partyscene Redactie | 3 oktober 2009
headlines

Another one bites the dust...

Na Utrecht en omstreken tien jaar lang te hebben voorzien van de lekkerste kwaliteitsmuziek, is de kogel door de kerk: Metro Recordstore houdt er definitief mee op en de Domstad verliest daarmee haar laatste serieuze platenzaak.

Alwin Goedhart (l) en Henk Duursma (r)Van de Metro-hyves: “Na een niet al te florissant 2008 slaat in 2009 de crisis ook nog eens hard toe. Ons trouwe publiek voelt de hete adem van de economie in z’n nek en komt steeds minder in onze winkel. Daarnaast winnen de grote internetwinkels steeds meer terrein op onze verkoop. Ons probleem is in toenemende mate dat zij sneller en vaak ook nog goedkoper kunnen leveren dan wij ooit zouden kunnen. Weliswaar zonder het kopje koffie met smeuïge info die wij altijd persoonlijk konden geven, maar toch…”

Om de financiële malaise nog enigszins te beperken, organiseert Metro een final sale, waarbij de hele voorraad tegen scherpe prijzen weggaat. Ook zit er een dik eindfeest in de planning, zodat muziekliefhebbers uit de Domstad toch nog een beetje feestelijk afscheid kunnen nemen van de twee mannen die een groot deel van de Utrechtse elektronische scene eigenhandig muzikaal hebben opgevoed: Alwin Goedhart en Henk Duursma.

Dus loop voor die allerlaatste muzikale tips van dit legendarische duo, dikke tunes tegen een spotprijsje en meer info over het eindfeest, snel nog even binnen op Vredenburg 34!

Website Metro

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws