Release 'nieuw' album Patrick Cowley in oktober

Partyscene Redactie | 29 september 2009
headlines

San Francisco eert Cowley

Zoals we je in juni al wisten te melden komt op Stefan Goldmanns label Macro binnenkort een album uit, met nog niet eerder gereleased materiaal van wijlen Patrick Cowley. De titel en datum zijn inmiddels bekend en de release gaat natuurlijk gepaard met een flink feest in Cowley’s thuisstad San Francisco. Beluister hier de tracks!!

'Catholic'Op 18 oktober 2009 (aan de vooravond van de datum waarop Cowly 59 jaar zou zijn geworden) staan de dansvloeren van San Francisco voor het eerst in dertig jaar weer helemaal in het teken van deze veel te vroeg overleden synthpionier.

Onder de titel ‘Megatron Man: The Live & Times Of Patrick Cowley’ wordt een multimedia-evenement georganiseerd met onder meer kunstinstallaties, videomateriaal, sprekers en een herdenkings-dienst. Kunstenaars en artiesten uit alle windstreken worden van harte uitgenodigd om een eigen bijdrage te leveren. Al het verzamelde materiaal zal worden opgenomen in een expositie die tot 19 november te bezichtigen is.

Later diezelfde avond wordt ook het album ‘Catholic’ gepresenteerd, genoemd naar het alias dat Patrick Cowley en Jorge Socarras in de jaren tachtig gebruikten voor hun meer experimentele werk. De veertien ‘nieuwe’ tracks van Cowley en Socarras, vol proto-techno, vroege electro, elektronische balads en door synths geïnspireerde post-punk klinken verbazingwekkend actueel en bieden ons anno 2009 nog een laatste glimp op Patrick Cowleys vooruitstrevende en bijzondere muzikale kwaliteiten. Hierrrrrr kun je de tracks beluisteren.

MySpace Macro Records

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws