Thom Yorke start nieuwe band

Partyscene Redactie | 29 september 2009
headlines

Yorke en Flea samen op het podium

Radiohead-frontman Thom Yorke heeft een aantal matties opgetrommeld om tracks van zijn album ‘The Eraser’ live op het podium ten gehore te kunnen brengen. Ook zijn er plannen voor meer solomateriaal. De opvallendste naam in dit nieuwe -nog naamloze-collectief is ongetwijfeld Flea, de bassist van de Red Hot Chili Peppers.

Yorke en zijn nieuwe band.Naast Thom Yorke en Flea (Michael Peter Balzary) zijn ook Beck/R.E.M.-drummer Joey Waronker, percussionist Mauro Refosco en de vaste Radiohead-producer Nigel Godrich betrokken bij dit project. Er staan tot nu toe twee optredens gepland op 4 en 5 oktober in Los Angeles. Helaas laat Thom Yorke op de Radiohead-website verder nog niets los over eventuele tourplannen.

Yorke is niet de enige 'Radiohead' met solo-aspiraties: ook drummer Phil Selway heeft de smaak te pakken. Hij werkte onlangs als singer/songwriter mee aan het tweede album van het benefietproject ‘7 Worlds Collide’ (met o.a. Radiohead-collega Ed O’Brien, Neil Finn van Crowded House en Johnny Marr van The Smiths) en zou momenteel in de studio aan een solo-album werken.

Deze nieuwe projecten betekenen trouwens niet het einde van Radiohead, maar Yorke liet in augustus wel weten dat het een flinke tijd zal duren voordat de band met een nieuw volledig album zal komen: “geen van ons heeft op dit moment zin in de hoo-ha van een langspeler.” Voorlopig zullen we het dus moeten doen met losse releases als ‘These Are My Twisted Words’ en de aankomende 12”/ download met de tracks ‘Feeling Pulled Apart By Horses’ en ‘The Hollow Earth’ (komt uit op 6 oktober).

Radiohead’s Dead Air Space

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws