Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 25 september 2009
headlines

Het is weer weekend!

Voor veel bezoekers van Love2Party is de party-agenda nog altijd van onschatbare waarde. Want waar vinden de tofste feestjes plaats? Wij hebben een aantal tips voor jullie onder elkaar gezet. Fijn weekend!

Watt the fuck!?!?Wat: Happy Birthday BPitch Control

Locatie: Watt, Rotterdam

Datum: vrijdag 25 september

Line-up: Ellen Allien, Paul Kalkbrenner, Kiki, Joachim, Pfadfinderei en Gregor Tresher.

Entree: 14 euro.

Bijzonderheden: In de Grote zaal viert het bekende Berlijnse platenlabel BPitch Control haar 10 jarige bestaan en in de Basement presenteert Duitse Technoheld Gregor Tresher zijn nieuwe album The Life Wire. Voor de echte techno liefhebber een avond om niet te missen! Bpitch Control werd 10 jaar geleden opgericht door DJ en producer Ellen Allien om de typische, spannende Berlijnse technosound meer aandacht te geven. Tien jaar later heeft het label een dik stempel gedrukt op de internationale dansscène.

Website: Watt

DrukpersWat: Drukpers   

Locatie: TrouwAmsterdam

Datum: vrijdag 25 september

Line-up: Live: Château Flight, DJ’s I:Cube, Gilb’R, Nuno dos Santos, Olaf Boswijk

Entree: 12 euro

Bijzonderheden: Gilbert en Nicolas, die samen Château Flight vormen,hebben een totaal verschillende achtergrond. De één groeide op met hiphop, de ander met techno. Ze beschouwen Château Flight als een muzikale speeltuin, waar verschillende stijlen en invloeden samenkomen en alles mogelijk is.

Hun misschien wel sterkste release tot nog toe uit, de Baroque EP op het Duitse houselabel Innervisions, bevat drie ijzersterke tracks die disco, house en techno op een perfecte manier combineren. Deze enorm succesvolle release introduceerde Château Flight bij een breder publiek, en leverde ze de kans op om voor het label Get Physical de populaire mixcompilatie Body Language samen te stellen. Ook als dj's hebben Gilb'R en I:Cube hun sporen ruimschoots verdiend. Maar hoewel ze al meer dan een decennium achter de draaitafels staan, weet je nog altijd niet wat voor muziek je kunt verwachten, behalve dat het te gek is.

De twee staan erom bekend de meest uiteenlopende stijlen door elkaar te gooien. Ze mixen underground techno met obscure italo, old-school hiphop met psychedelische rock en oude electro met vergeten disco. “Alles kan, behalve goa trance,” aldus Gilb'R.

Website: TrouwAmsterdam

In de KlinchWat: Inmotion @ klinch

Locatie: Melkweg, Amsterdam

Datum: Vrijdag 25 september

Line-up: Live: Guy Gerber, Einzelkind, Naald & Draad, 2000 and One

Entree: 13 euro.

Bijzonderheden: Een groepje Israëlische technoproducers onder leiding van Guy Gerber heeft het Beloofde Land de laatste jaren op de kaart gezet als eersterangs technonatie. Met releases op toonaangevende labels als Cocoon en Bedrock heeft Gerber naam gemaakt.

En absolute publieksfavoriet is ook Einzelkind - een opmerkelijke naam voor een minstens zo opmerkelijk tweetal, bestaande uit Arno Völker en Miguel Ayala. Al sinds hun eerste releases op Get Physical oogsten deze Duitsers niets dan lof, tot ver over hun eigen landsgrenzen. Het concept is simpel: clubmuziek zonder veel poespas, gewoon keiharde rockende house.

Een duo dat zich het laatste jaar heeft ontpopt als uiterst veelbelovend in de hoofdstedelijke underground is het charmante Naald & Draad. Nederland gaat nog veel horen van dit muzikale weefgetouw, dus wees er vroeg bij om getuige te zijn van een magistrale openingsset. O, en hadden we het al gehad over resident 2000 And One? Die mag natuurlijk op zijn eigen feestje niet ontbreken. De godfather van de Amsterdamse new school staat garant voor dikke avonden en minstens zo dikke dj-sets.

Website: Melkweg

Club PoemaWat: 5 Years Poema

Locatie: Club Poema, Utrecht

Datum: zaterdag 26 september

Line-up: Alexi Delano, Paco Osuna, Wouter de Moor, Pinxt

Entree: 10 euro (5 euro voor middernacht).

Bijzonderheden: De maand september is het in Poema groot feest, want het is alweer 5 jaar geleden toen deze club haar deuren opende, daarom zal de rest van de maand dus in het teken staan van deze 5 year anniversary. Wie jarig is trakteert en daarom heeft Poema de hele maand gezorgd voor een smakelijk programma. Met komende zaterdag onder meer Amerikaanse spierballentechno van Alexi Delano en Spaanse vlieghouse van Paco Osuma.

Website: Club Poema

 

ToDaysArtWat: TodaysArt

Locatie: Binnenstad, Den Haag.

Datum: vrijdag 25 en zaterdag 26 september.

Line-up: Gabriel Ananda, live: Alexander Kowalski, Terry Toner, Sebastian Sleebos, vj AlexEtJeremy

Entree: dagkaart 30 euro. Passe-partout 40 euro.

Bijzonderheden: Het TodaysArt festival in de Haagse binnenstad heeft dit jaar plaats op 25 en 26 september en draagt het thema ‘Conflict’. In tegenstelling tot vorige edities is het festival dit jaar meer gecentreerd rond één plek, het Spuiplein. Het festival speelt zich zowel binnen als buiten af, waarbij het buitenprogramma gratis toegankelijk is.

De formule van het festival bestaat uit het presenteren van zowel experimentele projecten als gevestigde namen. Getracht wordt om ook mensen die normaal gesproken niet zo gauw met experimentele kunst in aanraking komen op een toegankelijke manier kennis te laten maken met een gevarieerd aanbod van innovatieve kunststromingen.

De hoofdmoot van het programma bestaat uit verschillende muziekgenres, zoals singer/songwriter, jazz, hiphop, dance en elektronisch. Naast muziek en experimentele kunst kunnen bezoekers op het festival ook moderne dansvoorstellingen bijwonen.

Website: TodaysArt

DoornroosjeWat: Tomorrow & Planet Rose

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 26 september

Line-up:

Entree: 14 euro.

Bijzonderheden: Zaterdag viert Tomorrow haar 5-jarig bestaan en dat gebeurt in Doornroosje waar uberheld Gregor Tresher zijn nieuwe album Lifewire presenteert.

Gregor Tresher beleefde in 2007 zijn Nederlandse debuut op Tomorrow. Toen nog vooral bekend als de schaduwproducer van Monika Kruse, maar inmiddels heeft de vriendelijke Duitser aangetoond een grootheid te zijn. Er is meer goed nieuws! De Amsterdamse live-act Rauwkost beleeft z'n debuut in de Nijmeegse technotempel. Beide heren zijn in sneltreinvaart op weg naar de top en die route kan nooit volledig zijn zonder Doornroosje op z'n kop te zetten.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor Daniel Sanchez. De geestelijke vader van Bla Bla Records en organisator van succesvolle feesten als Rotzooi en Mr. Stubnitz staat eveneens voor het eerst in Doornroosje.

In de Kleine Zaal, altijd gezellig en sfeervol, met dit keer optredens van Loops LIVE, Nederlands beste bewaarde geheim op funky technogebied. De lieftallige Johanna Mercker draait een plaatje. Ook aanwezig: vreemde eenden in de bijt Brutuzz, Vahid en Rokus.

Website: Doornroosje

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws