KRS-One predikt nieuwe hip hop-religie

Partyscene Redactie | 2 september 2009
headlines

Tupac 3: vers 16…

Rapper KRS-One heeft zichzelf benoemd tot apostel van een door hem zelf bedachte hip hop-religie. Om zijn nieuwe geloofsovertuiging kracht bij te zetten brengt hij binnenkort het 600 pagina’s tellende boek ‘The Gospel Of Hip Hop’ uit.

KRS-One, apostel en rapperDeden wij eind 2007 nog een beetje flauw over de plannen van Beatport-redacteur Terry Church, omdat hij ‘dance’ als een officieel geloof erkend wou krijgen; nu is er binnen de hip hop iemand opgestaan die de daad bij het woord voegt. De New Yorkse Rapper KRS-One, die zijn lyrics al sinds 1987 het publiek in slingert (je weet tog), is de zelfbenoemde apostel van een door hem bedachte nieuwe hip hop-religie. Lawrence Krisna Parker, zoals de rapper in het dagelijks leven heet, zegt respect te hebben voor het christendom, de islam, boeddhisme, hindoeïsme en het Joodse geloof, maar denkt dat deze traditionele religies hun langste tijd hebben gehad.

Parker is van mening dat hij de bestaande religies niet nodig heeft om God te bereiken. Hij wil zichzelf (en ons) bevrijden van alle ‘onzin’ die deze religies met zich meebrengen en zich op zijn eigen manier tot de hemelse vader wenden. Om zijn nieuwe geloofsovertuiging kracht bij te zetten brengt hij binnenkort zijn ‘bijbel’ ‘The Gospel Of Hip Hop: The First Instrument’ uit, waarin hij de spiritualiteit die altijd een grote rol heeft gespeeld in de hip hop, verder uitwerkt.

Toepasselijke 'bling' is in ieder geval al verkrijgbaar bij de juwelier.De volgelingen van deze nieuwe religie (‘Hiphoppas’) zullen een beter inzicht krijgen in de zin van het leven, door KRS’ filosofieën rond verantwoordelijkheidsgevoel, vrede, waarheid en gemeenschapszin. Hij denkt dat zijn boek ervoor zal zorgen dat de hip hop-religie over honderd jaar de grootste religie ter wereld zal zijn: “Dan zal alles wat ik nu zeg gesneden koek zijn. Mensen zullen zich afvragen waarom ik dit allemaal moest uitleggen. “Was dat in zijn tijd dan niet logisch?” Nee, in de tijd dat ik leef, is het nog niet voor de hand liggend…” 

Of de ideologie van KRS-One de wereld binnen een eeuw zal veroveren is nog maar de vraag, maar ach, de kerkdiensten zullen in ieder geval wél de pan uitswingen!

MySpace KRS-One

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws