Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 14 augustus 2009
headlines

Het is weer weekend!

Waar vinden de tofste feestjes plaats? En wordt het binnen vertoeven vanwege zware onweersbuien of beproef jij je geluk toch liever buiten? Wij hebben een aantal tips voor jullie onder elkaar gezet. Fijn weekend!

KompaktWat: c/o Pop Kompakt Total 10

Locatie: Opernterrassen, Keulen, Duitsland

Datum: vrijdag 14 augustus  

Line-up: Ada, Gusgus, Jo Saurbier, Michael Mayer, Shumi, Superpitcher, Live: Gui Boratto,

Live: Justus Köhncke

Entree: 22 euro.

Bijzonderheden: Keulen, dat is toch niet zo ver rijden? Het Kompakt-label van neotransheld Micheal Mayer geeft een feestje met een line-up om je melodieuze technovingers bij af te likken. ‘Hoe is het toch mogelijk dat al die toffe artiesten op hetzelfde feestje staan’, horen wij jullie denken? Nou, terwijl je dit stukje leest is het c/o Pop Festival (van 12 t/m 16 augustus) aan de gang in Keulen. Dat is de Duitse variant van Sonar, of het ADE: met toffe labelfeestjes, zoals deze, en overdag lekker ouwehoeren over muziek en de clubscene tijdens de paneldiscussies. Vreemde data trouwens, tijdens de bouwvakvakantie, maar goed…

Website: Opernterrassen

 

 

Michel de HeyWat: Michel de Hey 12hrs Marathon Set

Locatie: Karavaan Beachclub, Scheveningen Zwarte Pad

Datum: zaterdag 15 augustus

Line-up: Steven P, Michel de Hey

Entree: Gratis.

Bijzonderheden: De pater familias van de Rotterdamse technoscene strijkt neer op het strand van Scheveningen voor een speciale marathonsessie. Al sinds begin jaren ‘90 vormt Michel de Hey het gezicht van de Rotterdamse technoscene. Deze muzikale duizendpoot heeft zowel in binnen als buitenland zijn sporen ruimschoots verdiend. Als DJ is hij regelmatig te bewonderen op festivals en clubs waar hij met zijn pompende funky techno dansende massa's in extase brengt. Doordeweeks runt hij een aantal labels zoals EC en HEY! Deze drukke baas heeft ook op het gebied van feestjes geven zijn sporen achtergelaten in het Rotterdamse nachtleven. Zijn legendarische club avond 'Future' ligt jaren na dato nog steeds fris in het geheugen van menig Rotterdamse clubber.

Website: Karavaan  

FabeltjesstrandWat: Fabeltjesstrand

Locatie: Erkemederstrand in Zeewolde

Datum: Zaterdag 15 augustus

Line-up: Nuno dos Santos, Anonym (live), Anton Pieëte (live), Invite, Loops (live), De Man Zonder Schaduw, Paul Niezen, Daarom, 1+1=3

Entree: 17,50 euro

Bijzonderheden: Het is geen fabeltje: het minifestival ‘Fabeltjesstrand’ zaterdag op het Erkemederstrand in Zeewolde. Fabeltjesstrand is een initiatief van de mensen achter Minimaal Kabaal en de organisatie van Club Douchegordijn, die na drie edities van hun eigen ‘At The Beach’-feesten goed bekend zijn met deze mooie locatie in Zeewolde. Geen hossende menigten en kilometers lopen van het ene podium naar het andere: Fabeltjesstrand biedt slechts plek aan vijfhonderd bezoekers en alle artiesten komen op één podium te staan, zodat het bijna lijkt of de dj’s en acts hoogstpersoonlijk voor jou alleen in de booth staan. Er mag bovendien doorgefeest worden tot 02:00 ’s nachts.

Website: Fabeltjesstrand

 

SecretSundazeWat: SecretSundaze Weekender     

Locatie: Trouw en strandtent Woodstock 69 (Bloemendaal)

Datum: zaterdag en zondag

Line-up: Giles Smith & James Priestley (Secret Sundaze, London), Melon (Ratio?)

Entree: 12.

Bijzonderheden: James Priestley en Giles Smith zijn al sinds 2001 druk bezig met hun relaxte openlucht-feestjes, ’s zomers op zondagen in Londens mooiste tuinen, parken en verborgen binnenplaatsen. De laatste jaren doen ze ook Britse festivals en bleek het hele Secretsundaze-concept internationaal goed aan te slaan.

Op 15 en 16 augustus organiseren ze, in samenwerking met Melons label Ratio?, een Secretsundaze-weekender in Trouw en bij strandtent Woodstock 69 (Bloemendaal).

Smith mixte onlangs een podcast in elkaar voor Resident Advisor; van deze sound gaat de zon vanzelf schijnen. Hier kan je ‘m beluisteren om alvast in een zondagse relaxte vibe te komen. Wel met je handen in de lucht en je voeten in de danspas, want deze house is er niet voor bedoeld om op je stoel te blijven zitten.

Website: L2P-interview SecretSundaze

Rick WadeWat: Planet Rose - Yore Label Night

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 15 augustus.

Line-up: Niels van Mil, Rick Wade, Live: Andy Vaz.

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: De Amerikaanse dj/producer Rick Wade maakt en draait het soort housemuziek dat gemakkelijk meekan als handtasjeshouse. Maar dan wel op niveau. Zijn sound richt zich op het vriendinnenclubje - vrouwen met felrood gestifte lippen, wijde pijpen, robuuste permanentenkrullen en kanariegele blouches - dat de handtasjes in de disco op een grote hoop heeft gegooid en daar vrolijk omheen danst. Dat is ook niet moeilijk. Met pompende baslijnen, een aanstekelijke discosample en ontzettend veel percussie is een track van de Amerikaanse deephouse-producer niet alleen een streling voor het oor, ook de beenspieren worden automatisch flink aan het werk gezet zodra één van zijn tracks door de speakers van een club galmen. Zaterdag: in Doornroosje dus, waar Wade wordt vergezeld door Youre-labelboss Andy Vaz en onze eigen Niels van Mil.

Website: Doornroosje

Generations of LoveWat: Generations of Love Festival

Locatie: Strand West, Amsterdam

Datum: zondag 16 augustus

Line-up: Lil' louis, Anja Schneider, chocolate puma, Marcello, Benny Rodrigues, Joost van bellen, Isis e.v.a.

Entree: 32,50

Bijzonderheden: Aanstaande zondag wordt voor de tweede keer het Generations Of Love festival georganiseerd dat verschillende generaties uitgaanspubliek bij elkaar brengt om de echte ‘house-spirit’ te vieren. De organisatie Chemistry, die bijna 15 jaar bestaat, voelde al langer de behoefte om een event te organiseren waar uitgaanspubliek van jong tot oud zich mee kan associëren. Perfect moment om dit nieuwe feest te lanceren was dan ook zomer 2008, 20 jaar na het ontstaan van Housemuziek tijdens de roemruchte 2e Summer Of Love van 1988.

Website: Generations of Love

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws