Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 17 juli 2009
headlines

Het is weer weekend!

Voor veel bezoekers van Love2Party is de party-agenda nog altijd van onschatbare waarde. Want waar vinden de tofste feestjes plaats? Wij hebben een aantal tips voor jullie onder elkaar gezet. Fijn weekend!

Positive EducationWat: Positive Education

Locatie: Panama, Amsterdam

Datum: vrijdag 17 juli

Line-up: Leama, Slam, Steve Rachmad, Teatro Kultka, Tim Wolff, Wouter de Moor

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Collega dance-site 365Mag - voorheen Xpander, waar blijft die tijd?, organiseert een interessant technofuifje. Opvallend is de locatie: Panama is niet bepaald een club waar technoartiesten hun draaikunsten vaak vertonen. Toch mogen o.a. Steve Rachmad en Slam het housepubliek van Panama trakteren op een ‘technolesje’. Positive Education refereert natuurlijk naar de grootste clubhit die Orde en Meikle van Slam ooit hebben geproduceerd en in 1997 hebben uitgebracht op hun nog steeds populaire Soma-label.

Niet zo positief is trouwens de vroege sluitingstijd van 04:00 uur. Waar is de after party? Want als de jongens van Slam eenmaal aan de whisky hebben genipt, willen ze doorgaan tot in de vroege uurtjes.

Website: Panama  

Wat: 5 Days Off

Locatie: Melkweg, Amsterdam       

Datum: vrijdag 17 juli

Line-up: 2000 and One, Anton Pieëte, Aron Friedman, Bart Skils, Brent Roozendaal, Carlos Valdes, Crackhouse Abc, Joris Voorn, Julien Chaptal, Lauhaus, Makam, Pitto

Tom Trago, Live: Olene Kadar

Entree: 13 euro

Bijzonderheden: In de Melkweg kan je vanavond terecht voor het beste van wat Nederland op minimal-techno vlak te bieden heeft. De ruimte wordt gehost door Traffic en Crackhouse. Laatstgenoemde legt via een grappig filmpje uit dat je dit feestje absoluut niet mag missen.

 

Website: 5 Days Off

Extrema OutdoorWat: Extrema Outdoor

Locatie: Aquabest, vlakbij Best/Eindhoven.

Datum: zaterdag 18 juli

Line-up: 2000 and One, Benny Rodrigues, Josh Wink, Tiga, Live: Deadmau5, Dave Clarke, James Holden, Len Faki, Miss Kittin, The Hacker, Live: Slam, James Zabiela, Joris Voorn, Lee Burridge, Live: Applescal, Warren Fellow, Live: Darko Esser, Live: Quince

Entree: 57,50 euro.

Bijzonderheden: Extrema Outdoor is voor het zevende achtereenvolgende jaar uitverkocht. Alle 45.000 kaarten voor het dance-festival zijn over de toonbank gegaan. Het jaarthema van Extrema is ‘Give’, waarmee de organisatie mensen wil stimuleren weer meer met elkaar dan naast elkaar te leven. De opbouw van het festivalterrein is reeds afgerond. Opmerkelijk is een maar liefst 300 meter lange brug die zaterdag in gebruik wordt genomen. Met deze brug worden de twee uiteinden van het festivalterrein over het water met elkaar verbonden en worden bezoekers bij elkaar gebracht. Halverwege de brug, midden op het water, bevindt zich The Island, een area alwaar de artiesten na hun optreden nog een after-optreden kunnen doen. Nu maar hopen dat het niet gaat onweren, zoals vaak tijdens Extrema Outdoor, want dan is het niet veilig op open water.

Website: Extrema

10 Days OffWat: 10 Days Off, dag 2

Locatie: Kunstencentrum Vooruit, Gent België

Datum: Zaterdag 18 juli

Line-up: Bacardi room: Jensen, Red D & Lady Linn, Mark Farina, Massimo Dacosta

Café: The Oylbutcher, Jazzanova + Paul Randolph, Gilles Peterson + Earl Zinger, Merdan Taplak

Entree: 15 euro

Bijzonderheden: 10 Days Off, 1 van de 4 officiële festivals van de Gentse Feesten, is dé jaarlijkse hoogmis van de clubmuziek in België. Begonnen als Ten Days of Techno, is het evenement uitgegroeid tot een plek waar alle facetten van elektronische muziek te zien en horen zijn. Dus niet alleen techno, maar alle stijlen die je tegenwoordig in de internationale nachtclubs kunt beleven: house, electro, fidget, breakbeats, rock, drum 'n' bass, bootiebass, minimal, grime, broken beats, ghettotech, dubstep, nu-jazz, funk, disco, new-rave, electro-house en andere hybride genres. Avontuur en aantrekkingskracht voorop! Check ook het programma van de overige avonden.

Website: 10 Days Off

BangWat: BANG!

Locatie: Beachclub Whoosah, Scheveingen

Datum: zondag 19 juli

Line-up: Pitto, Benny Rodrigues, Darko Esser, Mark August, Quince, Nuno dos Santos, Warren Fellow, Renato Cohen, Remy, Rene Amesz

Entree: Free.

Bijzonderheden: Organisator en boeker van DJ Remy, Extrema Music, heeft kennelijk nog niet genoeg gefeest op het gelijknamige festival in Aquabest op zaterdag. Op zondag doet de partyorganisator uit het zuiden het gewoon opnieuw met het beste wat het Nederlandse house- en technolandschap te bieden heeft. Komt dat even uit dat het zachte zand van het strand lonkt als de party-spirit even geslonken is. Zonder gekheid: leuk feestje, toffe strandtent, puik programma en gratieessssss

Website: Whoosah

CocoonWat: Cocoon

Locatie: Amnesia, Ibiza

Datum: maandag 20 juli

Line-up: Dubfire, Loco Dice, Luciano, Radio Slave

Entree: 45 euro.

Bijzonderheden: Als je maandag toevallig met je luie kont op het warme zand van het Spaanse partyeiland Ibiza zit, kun je ’s nachts het Cocoon-feestje in de Amnesia natuurlijk niet laten schieten. Zelfs voor die 45 eurootjes niet. Als ook Dubfire zijn koffer spannende technoplaatjes meebrengt, ben je verzekerd van een kwartet top-dj’s en dus één van de betere clubnachten tijdens je vakantie op Ibiza. Want een Cocoon-feestje kan ook leuk zijn zonder ceremoniemeester Sven Vath.

Website: Amnesia

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws