Love2party releaseoverzicht week 28

Partyscene Redactie | 10 juli 2009
headlines

Vers van de pers

De zomer lijkt een beetje op een dwaalspoor te zitten en de zon is even nergens te bekennen. Geen nood, je kunt je ook rustig binnen vermaken met een vers overzichtje van de lekkerste nieuwe tunes. In deze editie muziek op cd, mp3 en/of vinyl van onder meer Moritz von Oswald, Fabric, Cocoon en Pépé Bradock.

Moritz von Oswald Trio- 'Vertical Ascent'Moritz von Oswald Trio- ‘Vertical Ascent’

Label: Honest Jons

Releasedatum: Inmiddels uit

Bijzonderheden: De 47-jarige Moritz von Oswald, mede-oprichter van legendarische acts als Basic Channel en Rhythm & Sound, is ondanks flinke gezondheidsproblemen eind 2008 nog lang niet uitgeblust. In de afgelopen jaren trad hij samen met Vladislav Delay en Max Loderbauer regelmatig live op als het Moritz von Oswald Trio, maar een officiële release rond hun werk bleef uit. Nu is er dan eindelijk toch een debuutalbum. Op ‘Vertical Ascent’ presenteert Von Oswald ons vier ‘patterns’ vol vloeiende dubby improvisatie, hypnotiserende ritmes en dromerige synths, die volgens Ricardo Villalobos alleen kunnen worden omschreven als een ‘frequentie massage’.

Website Honest Jons

Zelf luisteren

'You Never Walk Alone'

‘You Never Walk Alone’

Label: Supplemental Facts

Releasedatum: Inmiddels digitaal uit op Beatport

Bijzonderheden: De Israëlische dj/ producer Guy Gerber balanceert af en toe of het randje van de cheesy tracks, maar wist toch ook al behoorlijk wat dikke dansvloerkrakers op zijn naam te zetten. Sinds 2007 runt hij zijn eigen label Supplemental Facts, waarop hij ruim baan geeft aan nieuw talent. Op de digitale compilatie ‘You Never Walk Alone’ van dit label vinden we, naast eigen werk, dan ook veel dj-vriendelijke, dansbare tracks van nieuwe namen als Dyed Soundorom, Yakine, Alex Dee, Okain en Yoas.

MySpace Guy Gerber

Zelf luisteren

Pépé Bradock- 'Confiote De Bits'

Pépé Bradock- ‘Confiote De Bits’

Label: BBE Music

Releasedatum: Inmiddels uit

Bijzonderheden: Als er iemand zijn eigen sound trouw is gebleven, dan is het dj/ producer Pépé Bradock wel. Met zijn jazzy, funky, tegendraadse house en Detroit houdt deze Fransman de dansvloeren al sinds zijn Trankilou-dagen midden jaren negentig in de greep. Ook recente releases op zijn eigen label Atavisme gooiden hoge ogen. In al die jaren heeft hij uiteraard veel remix-werk gedaan en de achttien mooiste tracks zijn nu verzameld op de dubbelaar ‘Confiote De Bits’, waarop o.a. Roy Ayers, Alex Gopher, Charles Webster en Chateau Flight door de Bradock-blender gaan.

Website Pépé Bradock/ Atavisme

Zelf luisteren

'Fabric 47'

‘Fabric 47’

Label: Fabric

Releasedatum: 13 juli 2009

Bijzonderheden: Wat je ook van uitgesproken meningen van de Amerikaanse (in Berlijn woonachtige) dj/ producer Jay Haze vindt, voor deze Fabric-release laat hij zich toch van zijn beste kant zien. De opbrengst gaat namelijk voor 95% naar een Brits fonds dat ontwikkelingswerk in Congo doet. De mix is samengesteld uit Haze’s favoriete tracks van zijn eigen labels, met de dansbaarheid van Tuning Spork, het minimalistische werk van Contexterrior en de dubby, downtempo releases op Future Dub.

Website Fabric

Luister de Fabric/ Jay Haze promo mix (30 min.)

'Ten Years Cocoon Ibiza'

‘Ten Years Cocoon Ibiza’

Label: Cocoon

Releasedatum: 24 juli 2009

Bijzonderheden: Het Cocoon-circus trekt alweer tien jaar volle zalen op Ibiza en dat zullen we weten! Naast de traditionele jaarlijkse peperdure boxset met de -volgens Cocoon- essentiële zomertunes, waarvan editie ‘I’ vorige maand uitkwam, krijgen we dit jaar een extraatje. Zowel Dubfire als Loco Dice werden gevraagd om een mix in elkaar te zetten ter ere van het Cocoon-verjaardagsfeestje. Dubfire koos voor werk van o.a. Basic Channel, Paul Ritch, Anton Pieëte en Minilogue, terwijl Loco Dice liever feest wil vieren met tracks van o.a. Ambivalent, Davide Squillace, Marco Corola en Octave One.

Website Cocoon

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws