De 15 van ... David Wolff en Corne Baas

Partyscene Redactie | 22 juni 2009
headlines

Een erg lekker, maar vooral 'vies' plaatje

Platenrek, Berwick Street (Soho), Londen

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 15 van ... David Wolff en Corne Baas.

Dit keer geen top 10, maar een gezamenlijke top 15. David Wolff en Corne Baas uit Utrecht draaien al vele jaren samen; thuis om hun nieuwe plaatjes te luisteren en te testen, of op feestjes in de regio. Afgelopen weekend waren ze onder meer te horen bij de Talentstage op Riverdance. Met hun aanstekelijke mix van tech-house en minimal brengen ze leven in de dance-brouwerij, waarbij trommels, trompetjes en saxofoons zorgen voor hun typische sound. Hier gaan we meer van horen!

Hun nieuwe mix , waarin alle onderstaande platen voorbijkomen, is HIER te downloaden

1. Alex Celler - Trapped in Dub - Original mix [Tuning Spork]

Lekker plaatje om mee te beginnen. Zet op subtiele wijze de eerste swingende klanken in. De toon is gelijk gezet: lekker swingen. Zwoele vocal die je doet denken aan de jungle.

2. Lauhaus, Sandy Huner - Truckin' [Thirtyonetwenty]

Goede Nederlandse productie die het erg goed op de dansvloer. Lekker hoor! Laat maar rijden, die minimaltruck.

3. Andre Crom - Catharsis - (Polder Remix) [Safari Electronique]

Andre Crom brengt de laatste tijd erg mooie plaatjes uit. Met een typische Polder-groove wordt dit plaatje nog vetter.

4. Denance 2 Society - Press One (Andre Crom Remix) [Galvanic]

Yeah! Lekker rollend baslijntje, zo horen we het graag! De pakkende vocalen en melodieën maken dit tot een heerlijke swingplaat!

Deze keer de 15 van ... David Wolff en Corne Baas.5. Anja Schneider, Lee Van Dowski - La Roulette [Mobilee Records]

Erg lekker, maar vooral 'vies' plaatje. Met zijn rauwe en aanstekelijke melodie is deze plaat in veel sets niet meer weg te denken.

6. Davide Squillace, Michele Tabucchi - One Lobster, Please [SCI+TEC Digital Audio]

Leuk plaatje van Davide Squillace. Veel subtiele veranderingen en niet alledaagse geluidjes maken dit tot een unieke plaat. Maar of we nu zin krijgen in kreeft, is een ander verhaal.

7. Nick Curly - Say Something [8Bit]

Toch wel één van de producers op dit moment. Met een eigen karakteristieke sound in zijn producties is het bijna altijd raak als je een plaatje van Nick Curly draait. You got the groove boy, zou Herman van Idols zeggen.

8. Mihalis Safras, NoiDoi - Chicas Latinas [Great Stuff]

Laat de zomer maar komen met deze plaat. De trommels en toeters doen ons denken aan het lekkere festivalseizoen met zon, gezelligheid en vooral lekkere muziekjes.

9. M.in, Bastian Schuster - New Orleans [Off]

Als we het toch over festivalmuziek hebben... deze plaat kan gewoon niet ontbreken op een festival. Voor alle blije mensen die hun luchtsaxofoon tevoorschijn halen bij het spelen van deze track. Als je het aan ons vraagt, is dit de zomerplaat van 2009.

10. Veztax - Whatzup We (Valentino Kanzyani Remix) [Vezotonik]

Te vette plaat van Valentino kanzyani. Vooral dat baslijntje dat er halverwege in komt, zorgt ervoor dat je niet meer stil kunt staan. Hoppa!

11. Butch - Amelie (Hugo Remix) [Great Stuff]

Geniale remix van Hugo. Deze man snapt het. Lekker funky zoals het hoort. De trompetjes maken het nummer helemaal af.

12. Simon Baker - Way Out of My Head (Julien Chaptal Remix) [2020 Vision Recordings]

Techhouse is helemaal hot en deze plaat laat horen waarom.  Die Julien Chaptal is ook erg lekker bezig.

13. Daniel Mehlhart - Scharade [Kindisch]

Eén van onze favorieten van dit moment! Heerlijke vocalen die dagen in je hoofd kunnen blijven zitten. Wanneer houdt het dan eindelijk op?

14. Restart & Stone, Viesse - Madeja [AirDrop Records]

Deze plaat doet op een of andere manier aan mr. Oizo denken. Een plaat met een duidelijke baslijn en leuke sampels. Je ziet het gele mannetje alweer headbangen in z'n auto.

15. Spencer Parker - Untitled Head [Liebe Detail]

Deze plaat nog niet eerder gehoord ergens, maar hij is erg catchy door de aanstekende vocals die erin zitten.

Waar draaien jullie de komende tijd?

Net een paar gigs achter de rug, en nu komen onze vakanties eraan. Even rustig aan dus. Maar na de zomer komen er zeker weer een aantal mooie dingen aan. Ook gaan we een eigen clubconcept opzetten in Utrecht, waar we uiteraard ook te horen zullen zijn.

Wat houd jullie verder bezig op dit moment?

We zijn aan het kijken hoe we onze set nog aantrekkelijker kunnen maken en denken aan een oplossing waarbij we beiden helemaal los kunnen gaan. Maar daar over later meer. En verder is het festivalseizoen weer van start gegaan, dus kunnen we ons hart ophalen op de vele gezellige feestjes.

David Wolff en Corne Baas

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws