Frauderende dj’s opgepakt

Partyscene Redactie | 11 juni 2009
headlines

Scotland Yard vat ‘brooddraaiers’ in de kraag

De politie in Londen heeft negen criminele dj’s, waarvan drie vrouwelijke, opgepakt. Zij hebben op merkwaardige wijze fraude gepleegd met gestolen creditcards op iTunes, meldt de Daily Mirror.

 

De politie in Londen heeft negen criminele dj’s, waarvan drie vrouwelijke, opgepakt. Zij hebben op merkwaardige wijze fraude gepleegd met gestolen creditcards op iTunes.De dj’s gingen inventief te werk. Ze namen 19 sets op, en publiceerden die op iTunes. Vervolgens werden de sets, via accounts van de gestolen creditcards, 65.000 maal gedownload door de frauderende draaitafelvirtuozen. Dat leverde hen maar liefst 400.000 Britse ponden op.

Helaas voor deze ‘brooddraaiers’ kwam de oplichting aan het licht nadat iTunes-fabrikant Apple werd getipt door diverse creditcardbedrijven die meldden dat er iets ‘merkwaardigs’ aan de hand was met een aantal accounts op iTunes. Scotland Yard had 60 rechercheurs op de zaak gezet. Niet zonder reden. “Dit was nogal een complex onderzoek,” aldus hoofdinspecteur Terry Wilson.

iTunes

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws