Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 5 juni 2009
headlines

Het is weer weekend!

Voor veel bezoekers van Love2Party is de party-agenda nog altijd van onschatbare waarde. Want waar vinden de tofste feestjes plaats? Wij hebben een aantal tips voor jullie onder elkaar gezet. Fijn weekend!

Voor veel bezoekers van Love2Party is de party-agenda nog altijd van onschatbare waarde. Want waar vinden de tofste feestjes plaats? Wij hebben een aantal tips voor jullie onder elkaar gezet. Fijn weekend!Wat: 300mph

Locatie: Factory 010, Rotterdam

Datum: vrijdag 5 juni

Line-up: André Galluzzi, Jeff Moore, Joey Daniel, Rauwkost, Secret Cinema, Live: Olene Kadar, VJ: cut & plak

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Wie op één van de afgelopen zes edities is geweest, weet dat 300mph een knalfeest is. Zoals de naam al doet vermoeden, staat dit feest voor een hoge snelheid van kwaliteit, sfeer en pompende techno. Voor deze editie op vrijdag 5 juni staat er weer een goede line-up. Mainact van de avond is André Galluzzi. De Duitser met Italiaans bloed is niet weg te denken uit het minimal-circuit en is aangesloten bij de toonaangevende Cocoon-stal van Sven Vath. Joey Daniel zal als resident van 300mph niet ontbreken. De afgelopen maanden draaide hij o.m. tijdens Circoloco, Cocoon, Electric Deluxe en samen met Locodice tijdens de Nederlandse editie van zijn wereldwijde tour. Ook Rotterdams eigen Secret Cinema zal voor het eerst tijdens 300MPH een optreden verzorgen. Het kon natuurlijk niet uitblijven dat één van de grootste acts van de Maasstad op deze avond in zijn eigen Rotterdam zou optreden. Ook Olene Kadar komt een knallend optreden geven. Opgegroeid in Friesland heeft hij, jarenlang opgesloten in een schuur, de beste techno weten te verzamelen en te produceren. Een goede maaltijd heeft altijd de beste garnering, in de techno is dat natuurlijk Rauwkost. Dit live-collectief zal voor de tweede keer zijn opwachting maken op 300MPH.

Website: Maassilo

TrouwAmsterdamWat: 360

Locatie: TrouwAmsterdam

Datum: zaterdag 6 juni

Line-up: 360 Soundsystem, Nuno dos Santos, Patrice Baumel, Live: Isolee

Entree: 12 euro

Bijzonderheden: 360, het collectief van Nuno dos Santos en Patrice Baumel, heeft met zijn nieuwe maandelijkse residency in TrouwAmsterdam een waardige opvolger voor hun oude thuishaven 11 gevonden. 360 richt zijn blik vooruit, naar de ‘cutting edge’ van elektronische dansmuziek. Te gast op 6 juni is Rajko Mueller aka Isolee. Zijn muziek is zeer onvoorspelbaar, intelligent en geïmproviseerd - zijn benadering lijkt eerder op die van een freejazz-muzikant dan een degelijke technoproducer. Hij is de man die ons meesterstukken zoals ‘Beau Mot Plage’ of het magistrale album We Are Monster heeft opgeleverd. Zijn live-optredens zijn een lust voor het oog en de ziel. Next-level elektronica die  gegarandeerd het dak eraf blaast. 360 zullen voor de verdere muzikale invulling van de avond zorgen. Het dj-duo is goed op elkaar ingespeeld en verrast telkens opnieuw met vreemde momenten, torenhoge climaxen en een smaakvolle, gedurfde platenkeus. Hun sound is binnen Nederland absoluut uniek en gericht op de echte muziekliefhebber.

Website: TrouwAmsterdam

 

FYMWat: Free Your Mind Festival         

Locatie: Stadsblokken, Arnhem

Datum: zaterdag 6 juni

Line-up: O.a. Ben Sims, Secret Cinema, Derrick May, Bart Skils, Joris Voorn, Kenny Larkin, Marcel Dettmann, Len Faki, Benny Rodrigues, Darko Esser, Speedy J, Live: Martin Buttrich, Matthias Tanzmann, Lauhaus, MJ Cole (UK), Giel Beelen en vele anderen.

Entree: 40 euro.

Bijzonderheden: Traditiegetrouw verzorgt FCA weer het eerste grote festival van het seizoen, onder de Rijnbrug in Arnhem. Ook op deze zevende editie wordt weer breed geprogrammeerd, met techno op de Rockit Mainstage en in de Planet Rose-tent, minimal bij het Mono-podium, house bij Sound Of Love en rauwe electro in de Great Electronic Beats-area. Nieuw dit jaar is een dubstep-strandje, verzorgd door Dutch Weekenders en DJ’s Tom en Giel Beelen (a.k.a. de Stylus DJ’s) zijn verder van plan los gaan bij het We Are Circus-podium.

Website: Free Your Mind

DoornroosjeWat: Official Free Your Mind Afterparty

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 6 juni.

Line-up: Ben Klock, Len Faki, Marcel Dettmann, Brent Roozendaal, Yaron Cohen, Live: Chymera

Entree: 14 euro.

Bijzonderheden: Elk jaar host Planet Rose een stage op het Free Your Mind festival in Arnhem. Dit jaar maken onder meer Speedy J, Kenny Larkin, Joris Voorn & Benny Rodrigues hun opwachting op deze stage. Op de officiële afterparty in Doornroosje komen traditioneel een aantal artiesten van het festival langs om nog wat lekkere platen op te leggen, dit jaar niemand minder dan Len Faki, Marcel Dettmann, Ben Klock en Chymera.

In de grote zaal is het Berghain & Ostgut Ton wat de klok slaat. Drie residents van deze Berlijnse club en dito label maken hier de dienst uit. Zowel Faki als Klock en Dettmann hebben het afgelopen jaar door middel van toonaangevende releases en optredens een grote hand gehad in de opleving van rauwe, eerlijke techno. Chymera gooit het meer over de melodieuze boeg; geïnspireerd door de oude Detroit sound en gemaakt met de technologie van nu. Drift koning Brent Roozendaal en de jarige job Yaron Cohen maken met hun warme, dwingende sound het plaatje compleet.

Website: Doornroosje

 

KaboemWat: Bang!

Locatie: Woosah, Scheveningen

Datum: zondag 7 juni

Line-up: Stefano Richetta, Ille Bitch, Estroe, Steve Rachmad, Bart Skils, Live: Chymera, Remy

Entree: Gratis!

Bijzonderheden: Voor de betere strandfeestjes in Scheveningen, met ruimte voor de diepere varianten van de elektronische muziek, moet je deze zomer bij Whoosah zijn. Een glimp op de website van deze strandtent leert dat er de komende weken heel wat toffe artiesten langskomen om hun dikste house- en technoplaatjes te spinnen. Aangezien aankomend weekend in het teken staat van het Free Your Mind Festival in Arnhem, pakt ook Woosah een graantje mee van de beschikbare artiesten, die ook op zondag in ons land bivakkeren. In dit geval is dat de Ierse live-act Chymera, die net als tijdens het festival in Arnhem wordt vergezeld door een handjevol vaderlandse techhouse-dj’s. Entree is gratis, de rosé en Corona staan koud, en ho-pe-lijk schijnt het zonnetje.

Website: Woosah

 

ZeeruisWat: Zeeruis

Locatie: Naturel, Scheveningen

Datum: zondag 7 juni

Line-up: Joris Voorn, Joey Daniel, Daniel Sanchez, Dimi Angelis, Invite en Zeekip duo

Entree: Gratis.

Bijzonderheden: We sluiten dit Weekendoverzicht af in Schevening, want house- en technoliefhebbers moeten zondag keuzes maken: wordt het Woosah of wordt Naturel. Op laatstgenoemd strandfeestje geeft Joris Voorn acte de presence. Balance 014 was zijn laatste wapenfeit. Met Ableton Live heeft hij maar liefst 100 tracks samengesmolten en verdeeld over twee cd’s. Aanstaande zondag zal Joris Voorn op Naturel een lange set ten gehore brengen tijdens Zeeruis. De in Amsterdam woonachtig dj/producer wordt deze dag bijgestaan door Joey Daniel, Daniel Sanchez, Dimi Angelis, Invite en Zeekip duo. Entree is gratis, dus wat let je?

Website: Naturel

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws