Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 22 mei 2009
headlines

Het is weer weekend!

Voor veel bezoekers van Love2Party is de party-agenda nog altijd van onschatbare waarde. Want waar vinden de tofste feestjes plaats? Wij hebben een aantal tips voor jullie onder elkaar gezet. Fijn weekend!

TrouwWat: Below

Locatie: Club Trouw, Amsterdam

Datum: vrijdag 22 mei

Line-up: Koze, Mark August & Jarno

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Below is een nieuw clubconcept, in het leven geroepen door dj’s Mark August en Jarno en belicht de allerdiepste vormen van housemuziek. In dat geval is de boeking van (deep)househeld DJ Koze een schot in de roos. Sinds de release van zijn debuutalbum Koze Comes Around op het Kompakt-label van Michael Mayer is de Duitse dj/producer een graag geziene gast, zowel als dj in de clubs als remixer van singles van legio legendarische producers. Een verzameling van zijn beste remixen, Reincarnations, op dat andere Duitse deeptechno-label Get Physical, zag begin dit jaar het levenslicht. Nieuwsgierig genoeg geworden? Dan sta je vanavond voor de deur van Club Trouw!

Website: Club Trouw

Cafe dAnversWat: Electronation Antwerp

Locatie: Café d’Anvers, Antwerpen

Datum: vrijdag 22 mei

Line-up: Oxia, Sebastian Sleebos, Terry Toner

Entree: 8 euro

Bijzonderheden: Feestje in België met een Nederlandse en Franse tint: want georganiseerd door Electronation, die de Franse dj/producer Oxia heeft geboekt in de leukste club van Antwerpen. Waarom is een optreden van Oxia de moeite? Al in 1995 richtte hij samen met Kiko, tegenwoordig zijn muzikale partner in Phunky Data, het label Ozone Records op. In 1998 gevolgd door Goodlife Records dat hij samen met The Hacker en Alexandre Reynaud oprichtte. Op zijn eerste mixalbum laat hij een voorliefde voor stevige, funky en melodieuze techno heeft horen. Oxia is geen muziekleraar die de clubber met onbekend materiaal op wil voeden. Hij wil eigenlijk maar 1 ding, en dat is mensen aan het dansen krijgen.

Website: Café d’Anvers

Click 23 meiWat: Click     

Locatie: Westerunie, Amsterdam

Datum: zaterdag 23 mei

Line-up: Alexi Delano, Heiko Laux, Secret Cinema, Live: The Advent

Entree: 20 euro.

Bijzonderheden: CLiCK is een technoweekend in de Amsterdamse Westerunie en op het Bloemendaalse strand. CLiCK zet een rijtje zware technohelden voor je neer om. Op zaterdag 23 mei staan in de Westerunie The Advent , Alexi Delano, Heiko Laux en Secret Cinema achter de draaitafels. Voor de technokenners een absolute must op de agenda, voor feestbeesten en ander gespuis een dikke vette garantie voor een waardige fuif. Onder de naam The Advent doet de Britse Cisco Ferreira live zijn ding deze nacht. Met top producties op zijn als Terra Nossa, Tremmer, Bad Boy en Blimey zit dat muzikaal in ieder geval dik geramd. De Brit is nauw verbonden aan grootheden als Derrick May en heeft ook buiten het genre techno vele producties op zijn naam staan. De Amerikaan Alexi Delano reist letterlijk de hele wereld over om zijn aangename geluid te verspreiden. Hij noemt zichzelf een ‘Sound Architect' en zijn hitlist producties, waaronder Adjust the Frequency, Run 00 en Digital Downtown doen daar zeker recht aan. Een meester. Nog een meester die weinig introductie nodig heeft is Heiko Laux. Ook deze man heeft fijne producties op zijn staan, werkt met alle technohelden samen en reist de hele wereld over om te draaien. Van Nederlandse bodem maakt Jeroen Verheij, aka Secret Cinema, de nacht compleet.

Website: Exprezz

LindstromWat: Lindstrom

Locatie: Paradiso, Amsterdam

Datum: zaterdag 23 mei

Line-up: Lindstrom live, Fan Death, mr. Wix, dj Sandeman

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: De Noorse DJ/producer Lindstrøm kwam vorig jaar met het album ‘Where You Go I Go Too’. Eigenlijk is dit zijn debuutalbum want zijn eerste plaat ‘Feedelity Affair’ is een compilatie van singles die hij al eerder had uitgebracht. Lindstrøm staat bekend om zijn epische en melodieuze nu-disco en op ‘Where You Go I Go Too’ komt dit goed tot uiting: ware synthesizersymfonieën met bezwerende beats. Er staan slechts drie nummers op van respectievelijk achtentwintig, tien en vijftien minuten. Lindstrøm geeft disco een hele nieuwe vibe door het op een ambitieuze manier te combineren met ambient, techno en minimal.

Het sexy duo Fan Death bestaat uit Dandilion Wind Opaine en Marta Jaciubek-McKeever en maken onweerstaanbare disco-synthpop. Hun debuutsingle ‘Veronica's Veil’ kwam vorig jaar uit op het hippe Phantasy label van Erol Alkan, die er ook een knaller van een remix van heeft gemaakt. Fan Death wordt vergeleken met Crystal Castles, CSS, Little Boots, MGMT en is op het moment op tournee met Florence and the Machine. Zelf zeggen ze beïnvloedt te zijn door Depeche Mode, OMD, New Order, Human League en Pet Shop Boys. Electronische muziek met veel soul. DJ Mr. Wix.

Website: Paradiso

Mood ElevatorWat: Mood Elevator

Locatie: Tivoli de Helling, Utrecht

Datum: zaterdag 23 mei

Line-up:Isolee, Solomun, Pitto, Brent Roozendaal

Entree: 12 euro

Bijzonderheden: Van nu af aan komt Mood Elevator iedere twee maanden naar Utrecht om te bouwen aan een vaste kwaliteitsavond. Voor de komende editie wordt het Germaanse label diynamic uitgenodigd voor een showcase, met o.a. Isolee, die erom bekend staat dat hij niet veel wil optreden en daarom bijna nooit in Nederland is. Met producties als Beau Mot Plage en Hermelin heeft hij zich onsterfelijk gemaakt, dus komt dat horen! Natuurlijk is een Diynamic label avond niet compleet zonder frontman Solomun. In profiel. Beroep: labelbaas, kwaliteitskeurmeester, topproducer, super dj. Hobby: gezellig zijn. In 2005 richtte hij samen met Adriano Trolio Diynamic op als uitlaatklep voor datgene wat hij zag als goede muziek. Een zekerheid is dat Diynamic anno 2009 staat als een 'house'. Wie binnenkort ook een duit in het Diynamic-zakje mag doen is medeorganisator Pitto. Hoewel Pitto steeds meer draait, gaat hij bij speciale gelegenheden live. Dit is er een van. De warming-up ligt in handen van Brent Roozendaal. Mood Engineering is zijn huidige beroep, dus dat komt wel goed. Verwacht warme diepe en vooral ook verrassende klanken. Eigenlijk de hele avond.

Website: Tivoli de Helling

Click 24 meiWat: Click

Locatie: Woodstock, Bloemendaal.

Datum: zondag 24 mei.

Line-up: Heiko Laux, Michel de Hey, Remy, Wouter de Moor en Stefano Richetta.

Entree: 8 euro.

Bijzonderheden: Zondag 24 mei strijkt CLiCK neer bij strandpaviljoen Woodstock. Niets leuker dan een strandfeestje, wat betekend met je blote voetjes in het zand hupsen op Heiko Laux, Michel de Hey, Remy, Wouter de Moor en Stefano Richetta. Naast de Duitse held, doen onze Hollandse jongens zeker niet onder. Michel de Hey is nog altijd een van de grootste dj's van Nederland met een brede aanhang tot ver over onze grenzen. De koersvaste DJ Remy is weer lekker bezig de laatste tijd. Hij heeft al menig (CLiCK) feestje op zijn kop gezet en was vorig jaar de koning van het festivalseizoen. De benjamin van de technoscene Wouter de Moor heeft niet meer dan logisch een overvolle agenda. Deze sympathieke jongen draait dan ook keer op de keer dan ook het dak er volledig af. Gastheer en dj Stefano Richetta maakt het feest compleet. Helemaal in zijn element aan het strand maakt hij er samen met de andere gasten een superfeest van om je zomer in stijl mee te beginnen. Los!

Website: Exprezz

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws