Lil’ Louis terug met boek en album

Partyscene Redactie | 12 mei 2009
headlines

Legendarische houseproducer ook achter de typemachine

Louis typt ook in bad

Fans van Lil’ Louis kunnen zich voor nieuw werk van de Amerikaanse dj/producer niet alleen in een platenwinkel melden, maar ook in een boekenwinkel terecht. Louis Burns (echte naam) heeft naast de productie van een nieuw album een autobiografie geschreven over zijn liefdesleven.

Door: Marcel

 

Het antwoord van de lady's, op cdDaar zat-ie dan, afgelopen vrijdag, in een boekenwinkel in Chicago. Louis Burns, beter bekend als dj/producer Lil’ Louis, hield een signeersessie vanwege de release van zijn autobiografische debuutroman, getiteld ‘A Man’s Diary’. De man met misschien wel de meest verkocht houseplaat aller tijden op zijn naam, ‘French Kiss’, goed voor 6 miljoenen verkochte singles, heeft een boek geschreven over zijn liefdesleven.

 

De carrière van houseproducer van het eerste uur, Lil’ Louis, heeft een nieuwe, opvallende wending genomen. Na clubhits te hebben geproduceerd als ‘French Kiss’, ‘Make it Funky’ (Freedom) en ‘Blackout’ heeft de Amerikaan zich gestort op het schrijven van verhalen over passie, seks, lust en liefdesverdriet. Of er een vervolg komt op zijn debuutroman is nog niet bekend.

Naast het schrijven van een boek, heeft Lil’ Louis een nieuw album geproduceerd, getiteld ‘Two Sides to Every Story’. De dubbel-cd met een schijf housetracks en schijf r&b-nummers, is een reactie op het boek. Het is een plaat die het verhaal van de vrouwen uit Louis’ boek belicht. Een soort muzikaal wederhoor op zijn schrijfwerk. Ook het album is inmiddels verkrijgbaar.

Lil’ Louis over het meest memorabele moment uit zijn carrière: “Toen ik voor het eerst ‘French Kiss’ draaide in Chicago's club Medusa in 1987, was de response van het publiek zo luid dat ik de muziek niet meer kon horen. Op dat moment realiseerde ik me dat ik iets bijzonders had gemaakt.”

French Kiss

Meer info: Lil’ Louis

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws