10 jaar Bpitch Control

Partyscene Redactie | 6 mei 2009
headlines

Wereldtour brengt Berlijnse technoformatie ook in Eindhoven

Het Berlijnse technolabel Bpitch bestaat tien jaar. Reden voor een wereldtour met bekende gezichten als oprichter Ellen Alien en haar pupillen Sascha Funke, Thomas Muller en VJ Pfadfinderei. Ook de Effenaar in Eindhoven (30 mei) ligt op de route.

Het Berlijnse technolabel Bpitch bestaat tien jaar. Reden voor een wereldtour met bekende gezichten als oprichter Ellen Alien en haar pupillen Sascha Funke, Thomas Muller en VJ Pfadfinderei. Ook de Effenaar in Eindhoven (30 mei) ligt op de route.Bpitch Control werd tien jaar geleden opgericht door Ellen Allien om de typische, spannende Berlijnse technosound meer aandacht te geven. Zij bood de opkomende acts een kans om zichzelf te ontwikkelen en bewijzen. Tien jaar later heeft Bpitch Control een stempel gedrukt op de internationale dansscène, met baanbrekende releases van acts als Modeselektor, Apparat en Sascha Funke.

Ellen Allien omschrijft haar muziek als abstract en hypnotische opvolgingen van geluid. Als producer, mixer en muzikant werkt ze niet alleen aan haar eigen muziek, maar doet ze ook veel voor andere acts. Haar inspiratie haalt ze uit de Berlijn zelf. Daarnaast is ze ook nog een succesvol modeontwerpster.

Sascha Funke weet ook wel raad met hypnotiserende klanken. Van jongs af aan weet deze man al wat hij wilde worden: DJ. In 1997 begint zijn carrière in kleine Berlijnse clubs. Na het maken van een aantal veelbelovende remixes bouwt hij zijn eigen studio met hulp van Paul Kalkbrenner die later ook zijn collega wordt. Uiteindelijk tekent Sascha Funke in 2000 bij Bpitch Control.

 

Thomas Muller is een nieuwkomer in het moedernest van Bpitch Control. In eigen land Frankrijk behaalde hij al enkele successen, maar ondanks dat besloot de Parijzenaar vorig jaar om de Berlijnse dansscène te komen versterken. Zijn tweede release ‘Seduction’ onder het label Bpitch Control is onlangs een feit geworden.

Gaan dus; zaterdag 30 mei in de Eindhovense Effenaar. Eén van de Bpitch-feestjes in het buitenland mag natuurlijk ook. Zoals komende zaterdag in het Antwerpse Petrol.

Bpitch worldtour:

May 8, Italy Milan Magazzini Generali 

May 9, Belgium Antwerp Petrol 

May 15, Spain La Coruna 981 Sessions @ Playa Club 

May 16, Spain Madrid Low 

May 20 Germany Leipzig Distillery 

May 22, Germany Ulm  Sucasa 

May 23, Germany Dresden Showboxx Open Air 

May 25 Usa Detroit Demf 

May 26, Usa Chicago Sonotheque 

May 29, Germany Berlin Sasula Festival @ Wmf 

May 30, Netherland Eindhoven Happy Brithday Bpitch @ Effenaar 

Jun 1, Italy Bergamo Fluid 

Jun 6, Germany Munich Happy Birthday Bpitch 

Jun 12, Germany Offenbach Robert Johnson 

Jun 13, Uk London Fabric 

Jun 20, Spain Barcelona Happy Birthday Bpitch @ Nitsa 

Jun 27, Italy Riccione Cocorico 

Jun 28, Tunesia Tunis Fest @ Acropolium 

Bpitch Control

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws