Luke Slater landt op Ostgut

Partyscene Redactie | 5 mei 2009
headlines

Planetaire aanval op Berlijn

Een doorgewinterde veteraan die aan een samenwerking begint met één van de heetste technolabels van het moment in Berlijn: klinkt dat een beetje lekker?

Luke trekt de schuiven flink open voor Ostgut.Als volleerde techno-jedi probeert Luke Slater de nieuwe generatie producers nog maar eens te laten horen hoe het ook alweer moet, dat ‘techno maken’. Vorige week kwam zijn eerste release op het Duitse label Ostgut uit. Niet helemaal toevallig, want zijn nieuwe labelmaatjes Marcel Dettmann en Ben Klock noemen de Britse technopionier steevast als grote invloed op hun huidige sound.

De EP ‘Temporary Suspension’ is uitgebracht onder het Planetary Assault Systems-alias, waarmee Slater vanaf 1993 furore maakte op het label Peacefrog. Of deze overstap naar Ostgut gevolgen heeft voor zijn eigen label Mote-Evolver is nog niet bekend, al gaf hij in het verleden vaker aan het runnen van een eigen label niet bijzonder interessant te vinden.

Het werd de afgelopen jaren akelig stil rond Slater met als enige wapenfeiten een mix in de Fabric-reeks (‘Fabric 32’) in 2007 en het matig ontvangen album ‘Deleted Scenes’ uit 2008. Maar voor de kakelverse release op Ostgut trekt hij de schuiven weer eens lekker ouderwets open voor twee dikke kneiters, die ons een voorproefje geven op zijn nieuwe album later dit jaar. Hoe dat dan klinkt? Nou zo dus…

Luke Slater

Ostgut Ton

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws