Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 24 april 2009
headlines

Het is weer weekend!

Voor veel bezoekers van Love2Party is de party-agenda nog altijd van onschatbare waarde. Want waar vinden de tofste feestjes plaats? Wij hebben een aantal tips voor jullie onder elkaar gezet. Fijn weekend!

TriphouseWat: Triphouse

Locatie: Watt, Rotterdam

Datum: vrijdag 24 april

Line-up: Motor City Drum Ensemble, EL-P, Steven P, Khalil

Entree: 10 euro

Bijzonderheden: Dit is de aftrap van een serie avonden waarop de Triphouse Rotterdam crew artiesten presenteert die zich bevinden in de frontlinie van deze nieuwe house sound. Speciale gast is de uit Stuttgart afkomstige 'Motor City Drum Ensemble' die met zijn futuristische mix van soul, funk, boogie, techno en house razend snel de wereld aan het veroveren is.

Website: Watt Rotterdam

Disco3000

Wat: Disco3000

Locatie: Watt, Rotterdam

Datum: vrijdag 24 april

Line-up: Daniel Wang, Rick Wade.

Entree: 12 euro

Bijzonderheden: Vanavond strijkt Disco3000 voor het eerst neer in Trouw. Met twee topgasten; Rick Wade (Detroit) neemt zijn warme stroperige house me en Daniel Wang ( Berlijn, New York) zorgt voor hitsige Disco. De avond wordt geopend met disco en house, geserveerd door Disco3000 organisator en resident dj Arjan.

Website: Disco3000

Funk Me

Wat: Vijf jaar Funk Me - for soulfunkers on breakbeat

Locatie: De Unie, Rotterdam

Datum: zaterdag 25 april

Line-up: Ron Wood en André Dadi

Entree: 5 euro.

Bijzonderheden: Op zaterdag 25 april organiseren de bekende Rotterdammers Ron Wood en André Dadi met veel trots hun 20e Funk Me in De Unie in Rotterdam. Deze positieve en frisse party wordt al jaren drukbezocht door een vaste kern funkaanbidders. Maar ook door steeds weer nieuwe enthousiaste stappers. Voor de twintigste editie van hun warmbloedige funkparty zijn Wood en Dadi meer terug dan ooit op een gloednieuwe locatie. Het zuivere en lichte interieur van het onlangs grondig verbouwde De Unie zal zich uitstekend lenen voor de opzwepende ambiance die zo bekend is van Funk Me. Naast the funk, the whole funk en nothing but the funk draaien zij ook latin, breakbeat, afro, old skool hiphop en fusion.

Website: Sister Moon

FuseWat: 15 years Fuse

Locatie: Tour & Taxis, Brussel

Datum: zaterdag 24 april

Line-up:

Room 1: Adam Beyer, Dave Clarke, Deg, Monika Kruse, Live: Anthony Rother

Room 2: Magda, Pierre (BE), Raresh, Ricardo Villalobos, Live: Marc Houle

Entree: 30 euro.

Bijzonderheden: De Fuse, de Brusselse club die een warm plekje in het hart van alle technoliefhebbers heeft weten te veroveren, viert op 25 april haar vijftiende verjaardag. En dat roept natuurlijk om een dik feestje.

Al sinds 16 april 1994 kunnen technoheads terecht in de gezellige club Fuse voor hun wekelijkse portie kwaliteitsmuziek. De Belgische club heeft haar internationale reputatie op het gebied van sterke programmering en een hele goede sfeer in al die jaren hoog weten te houden, wat een trouw publiek en een indrukwekkende lijst van bekende residents heeft opgeleverd. Enfin, de line-up spreekt voor zich: als je zaterdag in de buurt van Brussel bent, mag je dit feest eigenlijk niet missen.

Website: Fuse

DoornroosjeWat: Planet Rose Special

Locatie: Doornroosje, Nijmegen

Datum: zaterdag 25 april

Line-up:

Grote zaal:Mathias Kaden vs Daniel Stefanik - 5 hour set + Davy Brandts

Kleine zaal: Stel + Patch Park + Roger Gerressen

Entree: 14 euro.

Bijzonderheden: De nadruk bij Planet Rose ligt de laatste tijd steeds meer op langere dj-sets. Het is een tegenreactie op de volle line ups en korte sets die tegenwoordig aan de orde van de dag zijn. Het beroemde verhaaltje vertellen is behoorlijk ondergesneeuwd geraakt, terwijl er zoveel artiesten zijn die juist floreren als ze de tijd krijgen. Mathias Kaden en Daniel Stefanik behoren tot dat soort artiesten. Zij doen een speciale back 2 back tour, waarin ze alleen maar lange sets ten gehore brengen om zo breed en diep mogelijk house en techno te verkennen. Vanavond krijgen ze daarom maar liefst 5 uur de tijd voor hun excursie. In de kleine zaal is er een showcase van het Griekse techhouse label Dieb Audio. Dit label heeft in zeer korte tijd een grote reputatie opgebouwd. Niet zo gek als je als grootste fans Digweed, Sasha, Seaman en Lawler heten. Labeleigenaar Stel en de Nederlandse Dieb Audio artiest Patch Park zijn de special guests. Lokale opwarmers Davy Brandts en Roger Gerressen weten als geen ander hoe ze het publiek voor beide zalen in de stemming moeten krijgen.

Website: Doornroosje

SimplonWat: Technootjes

Locatie: Simplon, Groningen

Datum: zaterdag 25 april

Line-up: Krause Duo, Marek Hemmann (live), Kalli, K.Cee, Orchid, Davlov, Oni Lee

Entree: 13 euro

Bijzonderheden: April doet maar lekker wat hij wil, de 25e is Simplon in ieder geval het decor voor een nieuwe Technootjes! Ook bij deze editie hebben we wederom twee headliners en niet de minste twee. Allereerst een liveset van niemand minder dan Marek Hemmann. We kennen Marek Hemmann natuurlijk van het duo Hemmann en Kaden maar ook solo gooit deze man hoge ogen. Met releases en remixes op onder andere Raum…musik, Milnor Modern en Freude-am-tanzen zijn we erg verheugd op zijn komst.

Na deze liveset blijven er maarliefst 4 uren over tot de klok 7 uur slaat en deze zullen worden ingevuld door het immer gekke Krause Duo no. 2! Niks staat vooraf vast bij deze 2 mannen, maar verwacht sowieso een gevarieerde 4uur durende swingende dj-set.

Verder zal de grote zaal geopend worden door eigen resident K.Cee en in de bovenzaal staan Orchid, Davlov en nieuwkomer Kalli, afkomstig uit Ijsland.

Website: Simplon

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws