Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 17 april 2009
headlines

Het is weer weekend!

Voor veel bezoekers van Love2Party is de party-agenda nog altijd van onschatbare waarde. Want waar vinden de tofste feestjes plaats? Wij hebben een aantal tips voor jullie onder elkaar gezet. Fijn weekend!

PetrolWat: Technotime @ Petrol.

Locatie: Petrol, Antwerpen.

Datum: vrijdag 17 april.

Line-up: Paul Kalkbrenner, Ben Klock, Will O'Brien, Tomaz

Entree: 5 euro (voor 23:00 uur) / 10 euro (na 23:00 uur).

Bijzonderheden: Paul Kalkbrenner (D, live) brak dit jaar door met de film Berlin Calling. Hij speelt de hoofdrol én maakte de soundtrack. Het ingetogen nummer Sky And Sand werd eerst de single, en vervolgens een culthit. Maar vergis je niet, Kalkbrenner is in de eerste plaats technomuzikant: de voorbije tien jaar bracht hij onverslijtbare tracks en albums uit op het Bpitch-label van Ellen Allien.

Ook uit Duitsland: Ben Klock. Een techno dj/producer die zijn eigen label Klockworks runt en daarnaast ook releaset op BPitch en Ostgut Ton. Will O'brien (sub-scape) en Tomaz maken de line-up compleet.

Website: Petrol

Utreg UnitedWat: Utreg United

Locatie: De Nachtburgermeester, Utrecht.

Datum: vrijdag 17 april.

Line-up:

Arena 1: Eclectic: 030303 dj's, Bong-Ra, C-Code, Eat this dj team, Nuno dos Santos, Proces Kabaal, WiiJ Timski.

Arena 2: Drum & Bass: Antistar, Black Sun Empire, Blue Carme, Drop!u!, Druid, El Maria, June Miller, Kwanto, Uncut Anger.

Arena 3: Dubstep: Chillum, Cold Sweat, Dubieus, Illusive, Murtsew, Randstad Rollaz Crew.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Het klinkt als een leus op een fout spandoek bij de plaatselijke FC, maar niets is minder waar. UTREG United is een eclectisch dansfeest, waarop de Domstad zijn muzikale helden presenteert in allerlei stijlen. Over de locatie: De Nachtburgemeester is de nieuwste sensatie op het gebied van uitgaan in Utrecht. De goede oude tijd van de Fellini komt terug op de mooiste locatie van Utrecht onder het stadhuis. De Nachtburgemeester is gevestigd in de oude gewelven van het Utrechtse stadhuis en bestaat uit een aaneenschakeling van kelders van diversen formaten.

Website: De Nachtburgermeester

Dub&DwarzWat: Dub & Dwars

Locatie: Simplon, Groningen

Datum: zaterdag 18 apri;

Line-up: Benga, Gomes, Nicon

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Sinds kort heeft Groningen een vaste dubstep-avond, met aanstaande zaterdag o.a. dubstep-held Benga achter de draaitafels. Trek de broekriem maar even goed aan, want de bassen van Benga doen alles naar beneden trillen. Mensen die iets chirurgisch hebben laten liften kunnen maar beter uit de buurt blijven van deze Afro Warrior. Niet alleen steekt zijn imposante kapsel boven alles en iedereen uit, ook zijn dubsteptalent is van een ongekend niveau. Er wordt niet zomaar gezegd dat werkelijk iedereen zat te wachten op zijn album, want de Brit bezorgt alle liefhebbers waar ze zo naar snakken: de beste dubstep van de laatste tijd.

Website: Simplon

Planet RoseWat: Planet Rose invites Vier

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 18 april.

Line-up:

Area 1: Alex Under, Invite, Ritzi Lee, Thijs Leenders

Area 2: Darko Esser, Nuno dos Santos

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Alex Under stond hoog op de lijst van Vier, en was anderhalf jaar geleden verantwoordelijk voor een zeer memorabele Planet Rose. De Spanjaard is een paar jaar geleden als een komeet uit de underground omhooggeschoten. Dankzij wervelende shows en prachtige releases op zijn eigen labels Net28, CMYK en Apnea heeft hij zich stevig in de technotop genesteld. Ritzi Lee en Invite komen de avond afklappen en krijgen daar lekker de tijd voor. Eind vorig jaar waren zij de helden van de Awakenings november-editie. Rauwe old school techno pur sang! Vier held Thijs Leenders leidt de avond zijn welbekende wijze in. Roosje-programmeur Darko Esser en Nuno Dos Santos krijgen de hele avond de kleine zaal ter beschikking om zich compleet uit te leven en buiten de gebruikelijke kaders te treden.

Website: Doornroosje

ObjektivityWat: Objektivity meets Incredible House

Locatie: Panama, Amsterdam

Datum: Zaterdag 18 april.

Line-up:

Objektivity: Dennis Ferrer, Filsonik, Live: Jethro Angkotta

Incredible House: Leroy Styles, Melly Mel, Rancido, RiskSoundsystem

Entree: 20 euro.

Bijzonderheden: Objektivity keert zaterdag terug naar Nederland met levende houselegende Dennis Ferrer voor een 4 uur durende set. Dennis Ferrer behoort al jaren tot de top van de internationale housescene. Ook met zijn label ‘Objektivity’ is hij zeer succesvol. Dennis brengt Objektivity’s nieuwste aanwinst mee; Filsonik. Deze Amerikaanse dj/producer zet voor het eerst voet op Nederlandse bodem, maar is zeker geen onbekende in de mondiale housewereld. De man deelt een studio met Quintin Harris en bracht succesvolle producties uit op labels als Objektivity, Yoruba en URA.

Ook deze keer sluit Objektivity de handen ineen met Incredible House. Leading man Melly Mel, Leroy Styles, RiskSoundSystem en Rancido brengen je de beste credible sounds.

Website: Panama

Secret Cinema InvitesWat: Secret Cinema Invites

Locatie: Paard van Troje, Den Haag

Datum: zaterdag 18 april.

Line-up: Cari Lekebusch, Egbert, Sandeep, Secret Cinema

Entree: 12,50

Bijzonderheden: Wie afgelopen zomer de Whoosah heeft bezocht aan het Scheveningse Zwarte Pad, herinnert zich zonder meer de nu al legendarische avonden van Secret Cinema Invites. Na een aantal uitverkochte edities in de Sugar Factory te Amsterdam werd bewezen dat ook Scheveningen abnormaal kon rocken afgelopen zomer! De eerste stap in Den Haag zelf werd enkele weken geleden gezet toen Secret Cinema Invites haar eigen stage hoste op The City is Yours festival. Alweer de tweede aflevering in Het Paard is aanstaande, waarvoor Secret Cinema de Zweedse technogrootheid Cari Lekebusch laat overvliegen, om samen met Rotterdam finest dj’s, Egbert en Sandeep, Den Haag te ‘rocken als een malle!’

Website: Paard van Troje

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws