Weekendoverzicht (verkort)

Partyscene Redactie | 10 april 2009
headlines

Paaseieren zoeken in de clubs  

Deze week geen zestal feestjes die we uitgebreid toelichten, maar een kort en bondig stukje met partytips om uit je Paasei te gaan. Uw Love2Party-weekendwatcher moet namelijk heel snel het terras op. Hoe dan ook: veel plezier, de komende dagen!

 

Vrijdag

RoyksoppTechnoliefhebbers kunnen zich vanavond weer melden in de Amsterdamse Westergasfabriek. Deze editie staat in het teken van rauwe Japanse techno, met artiesten als Ken Ishii, Takkyo Ishino & Go Hiyama. Over rauwe muziek gesproken. In het Utrechtse Tivoli organiseren Joost van Bellen en z’n kornuiten van Meubelstukken een editie van Rauw, met dj-sets van o.a. 2ManyDj’s. In de Amsterdamse Melkweg vindt ook vanavond een Superrauw plaats, met sets van o.a. Boys Noize. Het Rotterdamse nachtleven staat komend weekend in het teken van Motel Mozaique, met vanavond optredens van o.a. The Whitest Boy Alive en Royksopp.

 

Zaterdag

In de domstad vindt op zaterdag Opkikker plaats. Het belooft een waar eclectisch muziekfeestje te worden, met aandacht voor diepere electronische muziekvarianten als Ken Ishiidubstep, ambient, breakbeats, minimal en (deep)house. Aanrader! Alleen al vanwege het optreden van de Britse producer Tim Exile, die binnenkort een album laat uitbrengen door het Warp-label. Knallen kan wederom in de Westergasfabriek, waar Awakenings-organisator Monumental voornamelijk Britse techno-dj’s als Billy Nasty, James Ruskin en Ben Sims achter de draaitafels laat verschijnen. Gelukkig wordt de fundering van de Gashouder niet de gehele nacht aangetast, omdat Derrick May zijn meer ‘dragelijke’ funky technoplaatjes weer heeft opgepoetst. Ben je Amsterdammer en heb je zaterdag geen zin in stroeve technobeats, probeer je dan eens te vermaken in de Sugar Factory, waar voormalig progressive-held Lee Burridge (ja, hij leeft nog!) zijn trippy houseplaten gaat draaien. Nog meer tips? Jazeker: Michel de Hey, 4 uur in de Rotterdamse Catwalk, Troy Pierce in de Utrechtse Poema en Len Faki en Joris Voorn in het Haagse Paard van Troje.

 

Zondag

Larry HeardAangezien heel Nederland maandag Tweede Paasdag vrij is, heeft de komende zondagnacht ook wel wat leuks te bieden voor de nachtvlinders. Een van de leukste clubconcepten van het land, Dance Erger Je Niet, heeft een Nederlandse monster-line-up in de Rotterdamse Catwalk. Zo gooien o.a. Lemon8 (leeft ook nog), Unders, Steelo, Joachim en Sandeep de dobbelstenen. Degene die het hoogst gooit, mag als eerste draaien, vermoeden wij. Verder een openingsfeest op het Bloemendaalse strand bij beachclub Bloomingdale (was die er al niet geweest?) en niet te vergeten een speciale aflevering van club Trouw op zondag, met levende houselegende Larry Heard! Kortom: ook op zondag kun je je lol op.

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws