Love2Party's Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 3 april 2009
headlines

Het is weer weekend!

Voor veel bezoekers van Love2Party is de party-agenda nog altijd van onschatbare waarde. Want waar vinden de tofste feestjes plaats? Wij hebben een aantal tips voor jullie onder elkaar gezet. Fijn weekend!

Wighnomy BrothersWat: 300 MPH

Locatie: Factory 10, Rotterdam

Datum: vrijdag 3 april.

Line-up: Sebo K, Wighnomy Brothers, Joey Daniel, Live: Jason & The Argonauts

VJ: cut & plak.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Het is voor 300MPH-organisator en resident-dj Joey Daniel te hopen dat het vanavond snel koud wordt op de Rotterdamse terrassen en iedereen die de hele avond heeft zitten keuvelen met een Corona in de ene hand en een bitterbal in de andere, zoiets heeft van: waar kan ik vanavond nog even lekker afdansen. Nou mensen: dan moet je vanavond toch echt op de tiende verdieping van de Maassilo zijn. Een dj-set van Sebo K is al een dansbare traktatie op zich, maar als de Duitse wodka-broeders Wighnomy zich met een feestje gaan bemoeien, gaat het minimal technodak er toch echt vanaf. Dikke aanrader!

Website: Maassilo

MelkwegWat: Bang! @ Klinch

Locatie: Melkweg, Amsterdam

Datum: vrijdag 3 april.

Line-up: Carl Craig, Ripperton, Remy, Nuno dos Santos

Entree: 14 euro.

Bijzonderheden: Voor de terrasmensen in Amsterdam, op zoek naar een lekker feestje om af te dansen, geldt vanavond: in de Melkweg moeten jullie zijn! Want liefhebbers van soulvolle techno kunnen hun harten ophalen. Het Haagse BANG!, georganiseerd door Extrema uit Eindhoven (snapt u het nog?) strijkt vanavond neer in de Melkweg met een avondinvulling van heb ik jou daar! Naast resident en oprichter Remy staan niemand minder dan Carl Craig, Ripperton en Nuno dos Santos op het programma. Do we need to say more?

Website: Melkweg

 

Feestje Cocoon clubWat: Time Warp Warm-up

Locatie: Cocoon club, Frankfurt am Main

Datum:vrijdag 3 april

Line-up: Carl Cox, Joris Voorn (live), Sven Vath, C Rock & DJ Grobas, Bjorn Wilke, Sebbo.

Entree: 17 euro.

Bijzonderheden: Na het fijne Cocoon-feestje van afgelopen zaterdag in de Rotterdamse Maassilo met een Sven Vath in topvorm, tippen wij gewoon weer een feestje waar de Duitse technomeester zijn kunstjes gaat flikken. En wel in zijn homebase Cocoon club, tijdens een warming-up voor het Time Warp-feest (daar over later meer) in Mannheim, waar bovengenoemde headliners ook acte de presence geven. Je vraagt je zelf af: wat is leuker: een topfeest in een topclub met lange sets met het beste wat techno momenteel te bieden heeft, of een mega technofestival met iedereen die er in de technoscene toe doet met korte technosets vol hitjes? Wij weten het eigenlijk wel.

Website: Cocoon Club

STRPWat: STRP Festival

Locatie: Klokgebouw Philips, Eindhoven.

Datum: vrijdag 3 en zaterdag 4 april.

Line-up:

Vrijdag: 2000 and One, 360 Soundsystem, Bart Skils, Joost van Bellen, Kabale und Liebe, Michael Mayer, Morgan Geist, RawEndz, Slam, Speedy J, The Longmen, Live: Cobblestone Jazz, Live: Laurent Garnier, Live: Yuksek.

Zaterdag: Robob, Live: Squarepusher, Luke Vibert, Live: Aphex Twin, Live: Hecker, Luke Vibert, Live: Funckarma, Gomes, Benga, 030303 dj's, Ceephax Acid Crew, Robob, Hudson Mohawke, Robob, Live: Tim Exile, Rustie, Venetian Snares

Entree: dagkaart: 27 euro. Passe-partout: 57 euro.

Bijzonderheden: Het STRP-festival vindt plaats van 2 t/m 13 april, maar het openingsweekend wordt er in ieder geval één om niet te missen. Laurent Garnier zet vrijdag 3 april een live-set neer met zijn F-Comm/ FNAC-labelmaatje Scan X (a.k.a. Stéphane Dri) en op zaterdag 4 april zal Aphex Twin samen met Hecker voor de neus van het publiek met een liveproject aan de slag gaan. Tel daar nog de vette dubstep van Benga, de mooie diepe tunes van Michael Mayer en de nietsontziende experimentele sound van Squarepusher bij op en dan kunnen wij je voorspellen dat deze STRP-editie de boeken ingaat als de drukst bezochte.

Website: STRP

Triple Vision flyerWat: 15 Years Triple Vision

Locatie: Watt, Rotterdam

Datum: zaterdag 4 april.

Line-up:

Area 1: Drum Origins, Harsh, Noisia, MC: Dart, Pamb, Shellshock, Dreazz, Mindscape, TC, Black Sun Empire, Axiom, Benino Syndrome, Eye-D, Hidden, Thrasher

Area 2: Nicon, Boris Ross, Live: Jelle Kuipers, Mihalis Safras, Boss, Radial, Bas Mooy, Stephane Signore, Rudger Gravestein, Mike Drama, Spark Taberner

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Samen met Clone Records is platenzaak Triple Vision van Marco ‘DJ Dreazz’ Grijsen nog steeds een begrip in de Rotterdamse dancescene. In april wordt het 15-jarige jubileum gevierd met een feest in Watt. Op de Nieuwe Binnenweg, voorheen het Mekka van de vinyljunk, verdween de afgelopen jaren de ene na de andere dance-speciaalzaak. Basic Beat, Rhythm Import en Gnius sloten genoodzaakt de deuren. Zo niet Triple Vision, gespecialiseerd in drum & bass en rauwere varianten van de elektronische muziek. Aanstaande zaterdag moet je voor een onvervalst potje drum & bass, funky house en keiharde techno in de Rotterdamse Watt zijn. Met optredens van o.a. ’s landse grootste drum & bass-exportproduct Noisia, het Utrechtse Black Sun Empire, Rotterdamse technohelden Bas Mooy en Boris Ross en natuurlijk Triple Vision-voorman DJ Dreazz.

Website: Triple Vision

TimewarpWat: Timewarp

Locatie: Maimarkthalle, Mannheim

Datum:

Line-up: Carl Cox, Chris Liebing, Dave Clarke, Josh Wink, Karotte, Koze, Loco Dice, Luciano, Magda, Ricardo Villalobos, Richie Hawtin, Sven Väth, Live: Anthony Rother, Live: Joris Voorn, VJ: Stivo

Entree: 45 euro ex fee.

Bijzonderheden: In de Maimarkthalle te Mannheim (Duitsland) vindt op 5 april één van de populairste festivals van Duitsland, namelijk Time Warp, plaats. Vanaf 1994 is Time Warp nu al toe aan de 22ste editie, inclusief edities in Berlijn, Praag, Bremen, Hannover en op diverse locaties in Mannheim. Het recept voor Time Warp is bekend. Een hoop grote technonamen samen met wat talent uit Duitsland zelf sieren de line-up. Het feest gaat tot in de vroege uurtjes door en kan, volgens diverse berichten, dit jaar rekenen op 2000 bezoekers uit Nederland.

Website: Timewarp

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws