Love2Party's Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 27 maart 2009
headlines

Het is weer weekend!

Voor veel bezoekers van Love2Party is de party-agenda nog altijd van onschatbare waarde. Want waar vinden de tofste feestjes plaats? Wij hebben een aantal tips voor jullie. Fijn weekend!

KlinchWat: Bar Weinig @ Klinch (Dial Labelnight)

Locatie: Melkweg, Amsterdam (oude zaal)

Datum: vrijdag 27 maart

Line-up: Efdemin, Lawrence (live), Estroe. VJ _Eat_Normal

Entree: 13 euro.

Bijzonderheden: Voor een avond met zo'n pretentieloze naam komt Bar Weinig anders met verdomd sterke line-ups op de proppen. Op vrijdag 27 maart komt een afvaardiging van het toonaangevende Hamburgse label Dial in de Oude Zaal van de Melkweg. Naast resident Estroe nemen eigenaar Lawrence en zijn belangrijkste artiest Efdemin plaats achter de decks voor een avond geheel gewijd aan dit bijzondere label. Drum & bass-liefhebbers kunnen in de Melkweg ook hun hart ophalen. Onder anderen d’nb-icoon Bad Company en de zo succesvolle heren van Noisia staan op de planken in de grote zaal

Website: Melkweg

AlchemistWat: Altitude 7

Locatie: Tivoli de Helling, Utrecht

Datum: zaterdag 28 maart

Line-up: Ostgut room: Alchemist, Ben Klock, Marcel Dettmann. 2Foyer: Sander Oldhouse, Sylvester, Tribbezz

Entree: 10 euro

Bijzonderheden: Altitude 7 betekent zeven uur lang de beste SurReal techhouse, elke laatste zaterdag van de maand in Tivoli De Helling! Deze editie komen twee dj's uit Berlijn langs: Ben Klock (Bpitch) en Marcel Dettman. Ben Klock staat bekend om zijn verfijnde gevoel voor opbouw: bijna ongemerkt voert hij je van minimale techno naar een rave-orgasme. Zijn collega Marcel Dettman omschrijft zichzelf als een technopurist en dat is te horen aan zijn draaistijl: diepe, compromisloze techno. Behalve resident-dj van club Berghain is hij producer en remixer voor onder anderen Ellen Allien, Deetron, Len Faki en Modeselektor!

Website: Tivoli de Helling

Sven VathWat: Cocoon

Locatie: Maassilo/Factory 10, Rotterdam

Datum: zaterdag 28 maart

Line-up: Area 1: Chris Tietjen, Pig & Dan, Sven Väth, Live: Robert Babicz

Area 2: Aril Brikha, Joey Daniel, Kenny Larkin, Remy

Area 3: Âme, Anthony Collins, Melon, Olaf Boswijk

Area 4: Darko Esser, Frenk Wiersma, Ille Bitch, Kabale und Liebe, Olivier Weiter, Unders

Area 5: Bo, Nijs en hun denkbeeldige vriendje, Davlov, Riso, Wesdex

Entree: 40 euro aan de deur (35 in de vvk)

Bijzonderheden: Verdeeld over 5 area’s in de voormalige Graansilo en in Factory 10 heeft partyorganisator Evotions (inter)nationale dj’s en acts geplaatst die allen raakvlakken hebben met de sound van gastheer Sven Vath. Van deephouse (Âme, Melon) naar techhouse (Aril Brikha, Remy) tot de wat stevige techno (Darko Esser, Robert Babisz).

Website: Maassilo

Flyer 013Wat: ElectroCute

Locatie: 013, Tilburg

Datum: zaterdag 28 maart

Line-up: Audio Bullys, Bassjackers, Mirwais, RawEndz, Semrooy, Yamani, MC: Bizzey, FD & MORE, Jack LesL, Jeff Doubleu

Entree: 18 euro.

Bijzonderheden: Het beeft, knalt, Stampt, Rockt en Scheurt en zet de dansvloer in Vuur en Vlam. Eindhoven’s Award-winning NO. 1 Electro & Minimal Night ElectroCute maakt haar debuut in 013. DirtyFilthy Electro & Minimal, dát is wat ElectroCute vertegenwoordigt, ademt en uitstraalt. De 013 wordt geheel in deze sfeer gedecoreerd. Ook op muzikaal gebied is Electro Cute een verantwoorde koploper, met deze avond optredens van o.a. Audio Bully’s, Bassjackers en Mirwais. Een extra editie van ElectroCute in Tilburg is dan ook een logisch gevolg op het succes in Eindhoven. Dus tover die glimlach maar alvast op je gezicht, want dit wordt een fijn avondje stampen.

Website: 013

James HoldenWat: Planet Rose

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 28 maart

Line-up: Border Community: James Holden 4 hour set, Jarno, Live: Nathan Fake

Arctic Boogie: Baz Reznik, Endfest, Pawel Blot

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: James Holden heeft een haast mythische status in de wereld van de elektronische muziek. Zelden was een Planet Rose in zo'n korte tijd uitverkocht als deze Border Community Special met James in de hoofdrol. James Holden heeft het vermogen om ongelooflijk complexe muziek te maken, die toch begrijpelijk klinkt. Zijn optreden 3 jaar geleden op de Planet Rose staat in de boeken als een van de beste Planet Rose avonden ooit.

Naast James treedt er nog een Border Community live act op: wonderkind Nathan Fake komt weer terug naar Nijmegen. Live onnavolgbaar, grillig, experimenteel en vooral catchy. Scheurende acid en smerige ritmes omlijsten zijn fragiele melodieën. Een verwarrende combi, die verslavend op de dansvloer werkt.

De Amsterdammer Jarno, bekend van Rush Hour en Wolfskuil releases, maakt de laatste tijd flink furore met zijn platen en sets en is een meer dan geschikte opwarmer voor deze misschien nu al legendarische avond.

Website: Doornroosje

SoulheavenWat: Soulheaven

Locatie: Bloomingdale @ Bloemendaal aan Zee

Datum: zondag 29 maart

Line-up: RiskSoundsystem, Gregor Salto, Karizma, Cleon Macnack.

Entree: 10 euro

Bijzonderheden: Je weekend tussen 18:00 tot middernacht afsluiten onder het genot van de meest spirituele, diepe housebeats? Dat kan. En wel aan het strand van Bloemendaal. Hoewel de weergoden ons vooralsnog niet gunstig gezin zijn komend weekeinde, kan een bezoekje aan strandtent Bloomingdale waarschijnlijk helemaal geen kwaad. Want als de Amerikaanse househeld Karizma zijn soulvolle houseblik opentrekt, gaat die zon vanzelf schijnen.

Website: Soulheaven

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws