Label BPitch op jubileumtour

Partyscene Redactie | 25 maart 2009
headlines

Tien kaarsjes op de Bpitch-taart

Het Duitse label BPitch bestaat tien jaar en sleept een aantal grote namen van het label mee op jubileumtour. Op 30 mei doen ze Nederland aan en kun jij op verjaardagsvisite bij Ellen Allien in De Effenaar.

Ellen Allien richtte BPitch in 1999 op.In 1999 was de Duitse dj/producer Ellen Allien nog één van de weinige vrouwen die het aandurfde om zelf een label te starten. Een prima beslissing, want het label uit Berlijn heeft in de jaren daarna voor veel dikke releases gezorgd, waarbij de grenzen van de ‘geldende hokjes’ regelmatig flink werden opgerekt. BPitch was de springplank voor o.a. Modeselektor, Paul Kalkbrenner en Sascha Funke en stelt zich ook na tien jaar nog altijd open voor nieuwe artiesten als Thomas Muller, Chaim en Zander VT.

Er zijn tot nu toe vier verjaardagsfeestjes bekendgemaakt: naast een gig op het alternatieve Sonar-festival ‘Off Sonar’ en een podium op het Duitse Melt Festival, is de Eindhovense Effenaar op 30 mei de locatie voor het jubileumfeest in Nederland (onder de vlag van ALRT). Ellen Allien herself, Sascha Funke en Thomas Muller geven acte de présence en de visuals worden verzorgd door het vj-collectief Pfadfeinderei. Kaarten kosten €15 en de voorverkoop is inmiddels gestart.

BPitch

Effenaar

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws