Love2Party's Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 13 maart 2009
headlines

Het is weer bijna weekend!

Voor veel bezoekers van Love2Party is de party-agenda van onschatbare waarde. Want waar vinden de leukste feestjes plaats? Wij hebben een aantal tips voor jullie. Fijn weekend!

VersatileWat: Source on Stage (Versatile Labelnight)

Locatie: Ekko, Utrecht.

Datum: vrijdag 13 maart

Line-up: Gilbert Cohen, I:Cube (tezamen Chateau Flight). Verder dj-sets van Dollkraut & Bert de Rooij, Gijs ter Haar. Plus VJ Evanana, Bier en Brood.

Entree: 8 euro.

Bijzonderheden: De eerste editie van Source on Stage, een avond die draait om de interactie tussen verschillende kunstdisciplines, in de Utrechtse Ekko staat in het teken van het Franse muzieklabel Versatile. Het in 1996 opgerichte dancelabel staat voor innovatie en beperkt zich niet tot één genre in de dance: zowel drum ’n bass, funk, soul, nu jazz, breakbeat en house komen aan bod. Gilbert Cohen, de oprichter van Versatile, komt samen met I:Cube naar Utrecht. Dit duo, beter bekend als Chateau Flight, haalt het beste uit twee verschillende muziekwerelden naar boven. De combinatie van I:Cube’s electro en Gilberts voorkeur voor urban levert een zeer experimenteel maar uiterst dansbaar schouwspel op.

Website: Ekko

DekmantelWat: Dekmantel 2 Years

Locatie: Paradiso, Amsterdam

Datum: vrijdag 13 maart.

Line-up: Casper Tielrooij & Thomas Martojo, Makam LIVE, Robert Hood LIVE, Rolando, San Proper, Rahaan, Jan van Kampen, EL-P, Makcim, Minidell.

Entree: 16 euro.

Bijzonderheden: Dekmantel bestaat vandaag precies twee jaar, en viert dat met een spetterend feest in poptempel Paradiso. De relatief jonge partyorganisator richt zijn muziekpijlen niet op recent ontstane dance-genres, maar op disco, house en techno uit de begindagen van de elektronische dansmuziek. In alle zalen van Paradiso wordt de muzikale driehoeksformule van Dekmantel - house, techno en disco - maximaal bezet door artiesten die een sleutelrol vervullen in die genres. Primeur van de avond is Robert Hood zijn live-debuut op Nederlandse bodem. Tevens worden techno-icoon Rolando en discogrootmeester Rahaan ingevlogen.

Website: Paradiso

IssueWat: Issue (Be as one labelnight feat. Shlomi Aber)

Locatie: Paard van Troje, Den Haag

Datum: vrijdag 13 maart

Line-up: Flowers Greenfield, Gel Abril, Samuel L. Session, Shlomi Aber, Warren Fellow

Entree: 13,50

Bijzonderheden: Voor snelle, stevige en swingende elektronische muziek moet je vanavond in het Haagse Paard van Troje zijn. We highlighten nu het house- en technofeest Issue in de grote zaal, maar het Breakcore-feestje Audio Active, elders in het pand, is ook zeker de moeite waard. Voor dikke vierkwartsmaten moet je in ieder geval bij Issue zijn, een feestje dat in het teken staat van het Be As One-label van de uit Israel afkomstige dj/producer Shlomi Aber. Hij bevindt zich in goed gezelschap, met labelgenoten Samuel L Session en Gel Abril. En dat is nog niet alles, want een van de nieuwe betere Nederlandse techno-dj’s in opkomst, Rotterdammer Warren Fellow, reist vanavond ook naar Den Haag.

Website: Paard van Troje

CatwalkWat: Diepgang invites Deetron

Locatie: Catwalk, Rotterdam.

Datum: zaterdag 14 maart

Line-up: Deetron, Invite, Hertz & Vibes

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Na een korte winterslaap is het weer tijd voor Diepgang in de Rotterdamse nachttempel Catwalk. Zaterdag 14 maart kan alvast in de agenda gezet worden voor een avondje funky techno aangevuld met een gezonde dosis house en hier en daar een vleugje minimal. Zeven uur lang zullen de artiesten weer volledig de vrijheid krijgen om hun sound door de speakers te laten knallen, met deze editie niemand minder dan de uit Zwitserland afkomstige Sam Geiser beter bekend als Deetron, de Utrechtse Invite en natuurlijk Diepgang-residents Hertz & Vibes.

Website: Catwalk

Anja SchneiderWat: Mobilee labelnight

Locatie: Fuse, Brussel.

Datum: zaterdag 14 maart

Line-up: Room 1: Anja Schneider, Deg, Pan-Pot, Pierre (BE)

Room 2: Geoffroy, Kolombo, Mitch. Live: Spirit Catcher

Entree: Tot middernacht 5 euro. Na middernacht: 10 euro.

Bijzonderheden: De tofste technoclub van Europa - mogen we dat zo zeggen? Ja, dat mogen we zo zeggen - heeft de bazin van één van de tofste houselabels van Europa uitgenodigd om het Brusselse publiek te laten kennismaken met de spannende, swingende en fraaie housestijl waarmee het label momenteel zulke hoge ogen gooit. Zoals elk weekend geldt in de Fuse: kom vroeg. Niet alleen staan er al artiesten om niet te missen vanaf 23:00 uur op de planken, de entree voor middernacht van 5 euro is natuurlijk bijzonder laag. Aanstaande zaterdag niet de stevige techno die het Brusselse publiek gewend is, maar een avondje spannende house en aangrijpende, melodieuze technoplaten met een dikke Mobilee-strik er om heen.

Website: Fuse

Kevin SaundersonWat: Planet Rose Special presents Kevin Saunderson

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 14 maart.

Line-up: Grote zaal: Kevin Saunderson - 4 hour set + Pure. Kleine zaal: Mark Wanders & Camiel All Night Long!

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Na Kenny Larkin maakt dit jaar nog een Detroit-legende zijn Doornroosje debuut. Kevin 'Master Reese' Saunderson stond aan de bakermat van techno. Toen techno nog geen techno heette maakte hij in zijn studio al elektronische muziek die het mechanische van Kraftwerk combineerde met zwarte soul en funk. Daarnaast was hij met zijn Innercity project de allereerste artiest die, met hits als Big Fun en Good Life, techno de internationale charts in katapulteerde. Innercity komt met een nieuw album en keert deze zomer weer live terug op de internationale festivals. Maar eerst kunnen we met zijn allen 4 uur lang genieten van de grootmeester uit Detroit in het knusse Roosje. De Nijmeegse grootmeester en Detroit kenner pur sang Pure zal hoogst persoonlijk de rode loper voor Kevin komen uitrollen.

Website: Doornroosje

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws