Love2Party\'s Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 27 februari 2009
headlines

Het is weer bijna weekend!

Voor veel bezoekers van Love2Party is de party-agenda van onschatbare waarde. Want waar vinden de leukste feestjes plaats? Wij hebben een aantal tips voor jullie. Fijn weekend!

TrouwgebouwWat: Openingsweekend Trouw

Locatie: Trouw-gebouw, Amsterdam

Datum: 27 & 28 februari

Line-up: Vrijdag: Alex from Tokyo, Olaf Boswijk. Zaterdag: Alex Picone, Bart Skils

Entree: 12 euro

Bijzonderheden: “Openingsfeesten zijn saai, gehyped en vooral voor ons als organisatie niet leuk,” zegt Trouw-programmeur Olaf Boswijk. Daar geloven wij niets van. Naar verluidt staan er nu al mensen in de rij voor de deur van ’s lands nieuwste clubaanwinst. En breekt zaterdag de spreekwoordelijke pleuris uit in een ruimte waar ooit kranten werden gedrukt. Okay, de line-up ziet er wat ‘gewoontjes’ uit, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat Alex from Tokyo en Olaf Boswijk (vrijdag) en Alex Picone, Bart Skils (zaterdag) ‘gewoontjes’ draaien. En dat het publiek daar ‘gewoontjes’ op gaat reageren? Sterker nog: wij vermoeden het tegenovergestelde.

Website: Trouw, Amsterdam

 

 

Silicone SoulWat: Crackhouse @ Klinch

Locatie: Melkweg, Amsterdam  

Datum: vrijdag 27 februari

Line-up: Silicone Soul, Eric de Man, Mesjokke aka Aron Friedman & Brent Roozendaal

Entree: 11 euro

Bijzonderheden: Goed nieuws voor verdorven Nederland: crack is back! 2009 werd vorig jaar al door trendspotters getipt als het jaar van de crackrevival. En om dat heugelijke feit te vieren heeft Crackhouse een speciale heldeneditie voor je in petto. Op vrijdag 27 februari staan in de Oude Zaal van de Melkweg niemand minder dan Silicone Soul en Eric de Man aan het roer, uiteraard ondersteund door hun gastheren Brent Roozendaal en Aron Friedman.

Website: Melkweg

SkreamWat: Dub&Dwars

Locatie: Simplon, Groningen

Datum: zaterdag 28 februari

Line-up: Skream, 2562, Osiris

Entree: 10 euro

Bijzonderheden: Dubstep is voor het Greuningse uutgaanspubliek een relatief nieuwe muziekstroming, met grimmige baslijnen en een laag tempo. In dubstep zijn invloeden te horen uit o.a. jungle, reggae, grime en garage. In Engeland is de stroming al sinds enkele jaren langzaam maar zeker uitgegroeid tot een gestabiliseerd genre. In Nederland zijn er pas sinds ongeveer anderhalf jaar grote dubstep-feesten in o.a. Amsterdam, Haarlem, Utrecht en Rotterdam, met groot succes. Omdat Groningen natuurlijk in dat rijtje thuis hoort, komt Simplon nu ook met een dubstep-avond. En als we komen, dan komen we hard. We klappen bij de eerste editie van Dub&Dwars meteen maar binnen met één van de grootste artiesten op dubstep gebied: Skream uit de UK.

Website: Simplon

 

 

DaedelusWat: Daedelus

Locatie: Ekko, Utrecht

Datum: zaterdag 28 februari

Line-up: Daedelus & support dj Kypski

Entree: 12 euro

Bijzonderheden: Daedelus kreeg ooit het idee om drum 'n bass te maken, maar het resultaat werd steeds iets anders. Uiteindelijk creëerde hij zo met zijn wonderlijke collages van hiphop, klassiek, jazz en elektro wel een herkenbaar eigen geluid, dat bovendien heel dansbaar is. Op het vorig jaar verschenen 'Love To Make Music To' klinkt veel UK-rave van begin jaren negentig door. Met die stijl begon het allemaal voor deze excentrieke muzikant, toen hij als 15-jarige op vakantie in Londen een radio aanzette en die opzwepende beats door de speakers klonken. Kypski is druk bezig met de opnamen van het nieuwe album van C-Mon & Kypski, maar vanavond geeft de Utrechtse turntabletovenaar het ideale intro voor zijn Amerikaanse collega. Als je wel eens op de hyves van EKKO komt, heb je 'm vast al gespot en op je i-pod gezet: de Kyptape, waarop de dj ook Daedelus onder handen neemt.

Website: Ekko

 

 

Loco DiceWat: Loco Dice Under 300 Tour 2009

Locatie: Catwalk, Rotterdam

Datum: zaterdag 28 februari

Line-up: Loco Dice extra long set, supported by Joey Daniel an Hilbert Stoon.

Entree: 15 euro (only 300 limited tickets available)

Bijzonderheden: Loco Dice is één van de sleutelfiguren in de hedendaagse techno en minimalscene. Onlangs maakte hij een nieuwe dubbelmix cd voor het befaamde label NRK, wat hem inspireerde om weer eens op tournee te gaan. In het kader van zijn nieuwe tour zal de dj 14 steden aandoen, waaronder Rotterdam. Geen grote festivals en locaties, maar kleine feestjes met een klein publiek. Niet vreemd dus dat hij deze tour heeft omgedoopt tot de Under300 tour, waarmee hij terug gaat naar de basis, een intieme setting met een klein clubje mensen.

Website: Catwalk

 

 

ProdigyWat: Prodigy in concert

Locatie: Melkweg, Amsterdam

Datum: woensdag 4 maart

Line-up: Prodigy. Supporting dj’s: Noisa

Entree: 35 euro, of veel duurder op diverse online ticketverkooppunten.

Bijzonderheden: Hoewel Melkweg uitverkocht zegt te zijn, bieden online ticketverkooppunten, zoals Ticket Unlimited, nog gewoon kaarten aan. Alleen moet het kantoorpersoneel van dit soort websites ook betaald worden. Zodoende kost een ticket voor het optreden van de Britse herriemakers bij Ticket Unlimited maar liefst 109 euro!? Zouden de echte fans zo diep in de buidel tasten?

Website: Melkweg

 

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws