Uitreiking 'Oscars van de dancescene' op 30 maart

Partyscene Redactie | 24 februari 2009
headlines

Thema: ‘Fashion in the Dancescene’

De uitreiking van de felbegeerde Gouden Kabouter Awards vindt op maandag 30 maart plaats in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Stemmen voor de ‘Oscars van de dance’ kan vanaf 14 maart.

De uitreiking van de felbegeerde Gouden Kabouter Awards vindt op maandag 30 maart plaats in de Amsterdamse poptempel Paradiso. De stembus is reeds geopend!

De uitreiking van Gouden Kabouter Awards, ook wel de Oscars van de dancescene genoemd, staat elk jaar garant voor veel jolijt en tumult. Ondanks dat de Gouden Kabouter Awards prijzen met een knipoog zijn, worden ze stiekem heel serieus genomen. Een winnaar van een Gouden Kabouter wordt hoog aangeslagen in het dance-landschap!

Elk jaar trachten initiatiefnemers DJ Undercover en Maz Weston de uitreiking van de Gouden Kabouter Awards (GKA) scherp, entertainend en origineel te maken met elke editie een thema; iets wat actueel en/of spraakmakend is in de clubscene op dat moment.

Vorig jaar was het thema sponsoring en commercie in de dancescener. Met als absolute topper een surprise-optreden van Daft Punk. In 2007 werd carnaval geïntroduceerd in de dancescene. Het jaar daarvoor was het thema ‘Oude-te-house’ (bejaardenhouse!) - over de vergrijzing onder dj’s en feestorganisaties, met als speciale gast Vader Abraham en de sexy smurfinnen.

Voor de komende GKA’s is het thema ‘Mode’ - een onderwerp wat veel raakvlakken met de dance heeft. In Paradiso worden kabouters in 13 verschillende categorieën uitgereikt aan de top van de Nederlandse dance. Verwacht daarnaast heftige catwalk-presentaties, scherpe jurycommentaren door BN fashionjuristen als Bas Koster, Ruud van der Pijl, fashiondj’s, stijliconen en veel mystery guests.

Stemmen kan HIER

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws