5 vragen aan Olaf Boswijk (Trouw)

Partyscene Redactie | 23 februari 2009
headlines

"De ruigheid van Trouw is ongelofelijk mooi."

Nog maar vier nachtjes slapen en dan is het zover: de deuren van Neerlands nieuwste aanwinst in clubland gaan eindelijk open. Wij vroegen Olaf Boswijk, programmeur en mede-eigenaar van Trouw, naar de laatste stand van zaken.

Olaf Boswijk is zelf op de eerste avond achter de decks te vinden.En, hebben jullie alles al helemaal klaar voor de eerste avond?

Olaf: “Nee, er is nog genoeg te doen en ook de komende twee weken zullen we nog niet 100% klaar zijn, dus we doen het komende weekend nog even onder het mom van een 'testrun'.”

Jullie hebben niet gekozen voor een groots en meeslepend openingsfeest. Waarom?

Olaf: “Openingsfeesten zijn saai, gehyped en vooral voor ons als organisatie niet leuk. We willen gewoon open gaan en gaandeweg groeien in de aankomende twee jaar. We weten zelf ook nog niet hoe alles gaat lopen, dus een openingsfeest waarbij je pretendeert helemaal klaar te zijn past gewoon niet bij ons.”

Welke organisatoren vinden straks onderdak in Trouw?

Olaf: “Er komen vaste avonden met Drukpers, Static, Viral Radio, 360 Soundsystem, Below, Ratio? en vanaf april PIPS:lab en Vinyl People. Verder zijn er ook regelmatig terugkerende (label)avonden van o.a. Rush Hour, Delsin, Pixel, Innervisions en Kompakt.”

TrouwEr zijn al een aantal namen bekend voor de komende maand; kun je nog een tipje van de sluier oplichten over andere verwachte bijzondere artiesten die hun opwachting zullen maken?

Olaf: “Houd onze nieuwe website maar in de gaten. De komende weken gaan we druppelsgewijs nieuwe namen posten!”

We zijn natuurlijk erg nieuwsgierig naar de inrichting van Trouw. Wat vind je zelf de meest bijzondere aspecten van de nieuwe locatie?

Olaf: ‘De ruigheid van Trouw is ongelofelijk mooi. Je verwacht niet dat er zulke ruimtes bestaan in Amsterdam, laat staan dat ze beschikbaar zijn om te gebruiken als club, restaurant en expositie-ruimte. Het licht-design wordt ook bijzonder, maar dat is lastig uit te leggen en moet je eigenlijk gewoon maar komen ervaren.”

UPDATE 25-02-2009: Bekijk hier de eerste foto's van Trouw, tijdens de besloten opening op 21-02-2009!

Ook nieuwsgierig naar Trouw? Op vrijdag 27 februari zal Olaf zelf de eerste plaatjes opleggen en vanaf dat moment kan het los op de Wibautstraat in Amsterdam. Dit is het programma voor de komende weken:

Vrijdag 27 februari: Drukpers

Alex from Tokyo (Innervisions) en Olaf Boswijk (Drukpers, Amsterdam)

Zaterdag 28 februari: Static

Alex Picone (Cadenza) en Bart Skils

Vrijdag 6 maart: Viral Radio

Kode9 & Spaceape (Hyperdub, London), Cinnaman (Beat Dimensions, Viral Radio) en Juha (Sonic Warfare, Viral Radio)

Zaterdag 7 maart: 360 Soundsystem

Live: Scott (Scott Jazz, Köln)/ DJ's: Seth Troxler (Wagon Repair), Patrice Bäumel en Nuno dos Santos

Vrijdag 13 maart: Below

Pikaya (Cadenza), Mark August en Jarno

Zaterdag 14 maart: Ratio?

Doc Martin (Sublevel) en Melon

Vrijdag 20 maart: Kompakt

Super(rrrrrr)Mayer

Zaterdag 21 maart: Innervisions

Dixon – all night long

Vrijdag 27 maart: Drukpers

Greg Wilson (Credit to the Edit, Tirk)

Zaterdag 28 maart: Static

Live: Pole (Mute, Scape) en Bart Skils

Voorlopig is er nog geen voorverkoop mogelijk en moeten kaarten aan de deur gekocht worden(!!). De kassa opent alle avonden om 22:30 uur. Voor meer info kun je terecht op de website van Trouw.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws