Grammy Awards voor Daft Punk en Justice

Partyscene Redactie | 9 februari 2009
headlines

Grammy Awards voor Daft Punk en Justice

Gouden tip voor hardwerkende producers die graag nog eens een Grammy willen winnen: stop met hard werken, slijt één van je bekendste grijsgedraaide tracks aan een zwaar populaire Amerikaanse rapper en de Grammy Awards stromen binnen.

Daft Punk nam twee Grammy Awards mee naar huis.We hebben het hier natuurlijk over de mannen van Daft Punk, die mede dankzij de cover ‘Stronger’ van Kanye West alsnog een Grammy voor ‘beste dance single’ in de wacht wisten te slepen voor ‘Harder Better Stronger Faster’. Het feit dat Thomas Bangalter & Guy-Manuel de Homem-Christo deze track maar liefst acht jaar geleden voor het eerst hebben uitgebracht, bleek geen obstakel voor de jury om de award toe te wijzen.

Opmerkelijk, aangezien er volgens het reglement alleen releases tussen 1 oktober 2007 en 30 september 2008 mee mogen dingen naar een award. Maar omdat ‘Harder Better Stronger Faster’ ook op het album ‘Alive 2007’ stond -dat vorig jaar pas uitkwam in de V.S.- kon de track toch meedoen. Voor datzelfde album 'Alive 2007' mocht Daft Punk trouwens ook de award voor ‘beste elektronische dancealbum’ in ontvangst nemen.

De Franse danceproducers waren sowieso goed vertegenwoordigd, want ook Justice viel in de prijzen. Na vorig jaar drie keer genomineerd te zijn (zonder te winnen), kaapten ze met de remix van MGMT’s ‘Electric Feel’ de award voor de neus van Junkie XL’s ‘4 Minutes’-remix weg. Radiohead greep naast de prijzen met hun gelauwerde album ‘In Rainbows’ in de categorie ‘beste album’, maar won wel ‘beste alternatieve album’. M.I.A. en Diplo’s ‘Paper Planes’ (uit augustus 2007!) moest het afleggen tegen de concurrentie voor ‘beste track van het jaar’.

De volledige uitslag van de 51ste uitreiking van de Grammy Awards vind je hier.

Daft Punk- ‘Harder Better Stronger Faster’ in de live-versie.

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws