Love2link week 5 en 6

Partyscene Redactie | 2 februari 2009
headlines

Essentiële ditjes en datjes

Daar zijn ze weer: de meest interessante, grappige en onzinnige nieuwtjes en interviews die we in de afgelopen twee weken tegenkwamen op internet. In deze Love2link onder meer de comeback van Orbital, een lesje marktwerking en interviews met Stacey Pullen, Todd Terje en Tokyo Black Star.

Orbital is weer helemaal terug. De gebroeders Hartnoll besloten in 2004 de lampjes van hun kenmerkende headsets voorgoed te doven, maar kondigden eind vorig jaar verrassend aan toch weer op tour te gaan. De aanleiding is niet het pluggen van een nieuw album, maar gewoon het verlangen om weer lekker live los te gaan. In eerste instantie zou het om een beperkt aantal optredens op Britse festivals en podia gaan, maar dit weekend werd bekend dat ze ook Sonar 2009 onveilig zullen maken. Prima kandidaten voor Lowlands 2009 dus…

Orbital- ‘Impact’ op Glastonbury 1994

 

Nog meer comebacknieuws ontvingen we over hiphoplegende Grandmaster Flash a.k.a. Joseph Saddler. Voor het eerst in 20 jaar komt hij met een nieuw studioalbum, getiteld 'The Bridge: Concept Of A Culture', waaraan o.a. Busta Rhymes, Snoop Dogg, Q-Tip, KRS-One hebben meegewerkt. De collega’s van Fact Magazine voelden hem al even aan de tand over zijn plannen.

Heb je net je eerste track of remix afgemaakt, maar heb je echt geen idee of het een beetje goed in de markt zal liggen? Dan biedt het bedrijf Soundout misschien uitkomst. Voor het luttele bedrag van £15,- worden jouw tunes onderworpen aan een weten-schappelijke analyse door ‘muzikale scouts’. Zij vertellen je wat er zoal beter kan en op welke doelgroep je het best kunt mikken met jouw sound. Vervolgens kun je de rest van je leven dan fijn doorbrengen als slaaf van de commercie en de hypes…

Verder kwamen we de tien favoriete plaatjes van Phonique tegen en interviews met

Todd Terje, Tokyo Black Star, Fabrizio Maurizi, Jackmate/ Soulphiction, Stacey Pullen, Loco Dice, een mail-interview uit 2003 met Jeff Mills door de legendarische BBC-dj John Peel, die in 2004 overleed, en tot slot een gesprek met o.a. Alex Smoke en Mathew Johnson over live optredens anno 2009.

Heb jij ook nog een interessante link? Laat het ons weten in het forum!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws